„Vrem adevărul. Nouă nu ne trebuie bani”. Declarațiile rudelor victimelor accidentului de la Bahmut, soldat cu 4 morți 
Full Article 5 minutes read

„Vrem adevărul. Nouă nu ne trebuie bani”. Declarațiile rudelor victimelor accidentului de la Bahmut, soldat cu 4 morți 

Durere fără margini în localitatea Bahmut din raionul Călărași, după ce o căruță cu 6 persoane, toți membri ai unei familii, a fost spulberată de un automobil, scrie Moldova1. Tragedia a avut loc în seara zilei de vineri, 20 octombrie. Patru persoane au decedat, printre care un copil de câteva luni, iar un bărbat și o fetiță de patru ani se află în stare gravă la spital. Localnicii sunt șocați de cele întâmplate. Sursa citată a discutat inclusiv cu rudele victimelor.

Declarațiile rudelor victimelor și precizările localnicilor

Fata de patru ani e în reanimare, nu se știe. Situația e foarte critică, e gravă. Bunelul tot e în reanimare. Picioarele i-s rupte. Capu-i traumat”, a spus o femeie.

Persoana de 21 de ani a fost aruncată din căruță. Pe șes a ajuns. A trecut și mașina peste ea. (…) I-a sfărâmat picioarele, mâinile, pieptul, capul. Și la persoana asta de 21 de ani copilul i-a decedat pe loc. Mama a decedat pe loc, soacra”, a comunicat o altă femeie.

Rudele susțin că în urma impactului, procurorul nu s-a apropiat de ele să vorbească. Acestea se tem că șoferul ar putea scăpa de pedeapsă.

S-a spus că el avea 50 la oră. Nu, nu avea 50 la oră. El avea mult mai mult. Noi când am ajuns la fața locului erau martori care au fost acolo când s-a întâmplat accidentul și au spus că el avea foarte mare viteză. El a lovit roata din spate. Când a lovit roata din spate, căruța s-a rupt în jumătate”, a menționat o femeie.

Eu aș vrea adevărul. Eu vreau să rog lumea ca să scoată adevărul. Nouă nu ne trebuie bani, nu ne trebuie nimic, măcar adevărul, dreptatea. Să se uite și la lumea asta săracă”, a spus o rudă a victimelor.

Dintr-o familie au decedat patru persoane, care erau în căruță. Un bătrânel care nu auzea, nu vedea. Îmi pare rău, că îs suflete”, a menționat pentru sursa citată o localnică.

Declarația Institutului Mamei și Copilului 

Acum, fetița de patru ani se află în stare gravă la Institutul Mamei și Copilului din Chișinău, iar bărbatul de 63 de ani, care s-a ales cu picioarele rupte, este internat la Spitalul Raional din Călărași.

„Starea la internare se califică ca „foarte gravă”, aceasta având mai multe traumatisme: un traumatism cranio-cerebral închis, un traumatism în regiunea bazinului. Momentan, este în secția de reanimare, în stare semi-conștientă. Deci, va mai rămâne sub supraveghere medicală”, a declarat pentru sursa citată purtătorul de cuvânt din cadrul Institutului Mamei și Copilului Maxim Cazacu.

***

Anunțul polițiștilor, pe 20 octombrie, despre accidentul din Bahmut

În seara zilei de 20 octombrie, polițiștii au anunțat că patru persoane au decedat, printre care și un copil, în urma unui grav accident rutier produs pe traseul R-1, localitatea Bahmut.

„La fața locului polițiștii au stabilit preliminar că o Skoda Fabia a accidentat o căruță. În rezultat, patru persoane, printre care și un copil, membrii unei familii, au decedat, iar altele două au fost preluate de salvare. Șoferul a fost testat alcoolscopic, rezultatul ieșind negativ. Bărbatului i-au fost prelevate probele biologice, pentru a stabili cu exactitate toate circumstanțele”, susțineau polițiștii.

Precizările procurorilor, pe 21 octombrie

Pe 21 octombrie, Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) anunța că șoferul care a accidentat o căruță este procuror. PCCOCS mai declara că acesta a fost reținut, urmând ca procurorii să solicite aplicarea măsurii preventive – arestarea preventivă.

„Accidentul a avut loc în jurul orei 19:00, pe traseul R-1 din direcția orașului Ungheni spre orașul Călărași, la intersecția traseului cu drumul de acces spre satul Bahmut din raionul Călărași. Automobilul era condus de un procuror, iar urmare a accidentului rutier au decedat patru persoane din căruța tamponată, inclusiv un copil. Alte două persoane din mijlocul de transport au fost internate la spital, în stare gravă”, comunicau reprezentanții PCCOCS.

Procurorii menționau că pasagerii din mijlocul de transport tamponat aveau grade de rudenie apropiate.

„În numărul celor decedați este un copil născut în 2023, părinții acestuia cu vârste de 21 și 28 de ani și bunica copilului de 64 de ani. Acum, în spital medicii luptă pentru viața bunicului cu vârsta de 63 de ani și viața celei de-a doua fetițe a părinților decedați, cu vârsta de 3 ani”, susțineau procurorii, adăugând că a fost pornită o urmărire penală prin prisma articolului art. 264 alin. (5) din Codul penal – „Încălcarea regulilor de securitate a circulaţiei de către persoana care conduce mijlocul de transport, încălcare care a cauzat din imprudență decesul a mai multor persoane”.

Poliția – noi precizări pe 21 octombrie

Pentru NewsMaker, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului General al Poliției (IGP) Diana Fetco a spus că persoanele care au fost trasportate la spital sunt un bărbat, născut în 1960, și o fetiță de 4 ani. Bărbatului i-au fost fracturate membrele inferioare și a suferit o contuzie la țesuturile moi. Potrivit reprezentantei Poliției, fetița a fost preluată de ambulanță în stare gravă.

Iar persoanele care au decedat sunt: o femeie de 38 de ani, o altă femeie, născută în 1959, o fetiță de 3 luni și un bărbat de aproximativ 30 de ani.

De menționat că PCCOCS a prezentat alte date referitor la identitatea victimelor.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: