„Vrem dreptate”. Protest la Elizaveta, față de eliberarea carabinierului condamnat pentru omor de prima instanță (VIDEO)
Full Article 2 minutes read

„Vrem dreptate”. Protest la Elizaveta, față de eliberarea carabinierului condamnat pentru omor de prima instanță (VIDEO)

Locuitorii satului Elizaveta, municipiul Bălți, au participat pe 12 iulie la un protest. Aceștia sunt nemulțumiți de faptul că un carabinier acuzat de uciderea lui Simion Botnari, un tânăr de 23 de ani din localitate, ar putea fi eliberat. Asta în pofida faptului că prima instanță l-a condamnat la 17 ani de închisoare.

Participanții la miting sunt nemulțumiți de hotărârea magistraților Judecătoriei Bălți, în rezultatul cărora, carabinierul Vitalie Tataru, condamnat pentru omor de prima instanță, ar putea fi eliberat. Aceștia au scandat „Vrem dreptate” și au pornit în marș spre centrul localității.

La manifestație participă și fosta deputată a Platformei Demnitate și Adevăr (DA) Arina Spătaru.

Amintim că, pe 13 ianuarie 2020, un tânăr de 23 de ani din satul Elizaveta, municipiul Bălți, a fost împușcat mortal de către un ofițer din cadrul Inspectoratului General de Carabinieri. Instanța de fond l-a condamnat pe inculpat la 17 ani de detenție, iar recent, prin decizia Curții de Apel Bălți, dosarul a fost întors la rejudecare din cauza unei erori de procedură admisă de magistrații de fond. Între timp, perioada de menținere a inculpatului în stare de arest a expirat, astfel încât săptămâna viitoare acesta urmând să fie eliberat din detenție.

Având în vedere cele constatate, în prezent, Procuratura Generală este în proces de intentare a procedurilor disciplinare atât în privința judecătorilor, cât și a procurorilor implicați în examinarea cazului în vederea stabilirii gradului de responsabilitate pentru erorile admise.

***

Nu este primul protest de acest fel care se desfășoară în satul Elizaveta. Pe 17 ianuarie 2020, rudele tânărului împușcat mortal au blocat traseul Bălți-Florești. Aceștia au acuzat poliția și medicii de la ambulanță că au venit prea târziu pentru a-i putea acorda ajutor victimei.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: