William Anders, astronautul NASA care a făcut fotografia „Earthrise”, a decedat într-un accident aviatic
Full Article 1 minutes read

William Anders, astronautul NASA care a făcut fotografia „Earthrise”, a decedat într-un accident aviatic

Renumitul astronaut american William Anders a decedat, după ce avionul pe care-l pilota s-a prăbușit în apele insulelor San Juan, SUA. Cazul a avut loc pe 7 iunie. Astronautul avea 90 de ani. 

William Anders pilota un avion de tip mai vechi, iar la un moment dat s-a prăbușit în largul insulelor San Juan din statul Washington. Astronautul era singura persoană care se afla la bordul aeronavei.

William Anders nu a supraviețuit în urma accidentului aviatic, decesul acestuia fiind confirmat de fiul său, Greg Anders. „Familia noastră este devastată. A fost un pilot grozav, ne va lipsi foarte mult”, a declarat el.

Precizăm că William Anders s-a născut pe 17 octombrie 1933, în orașul Hong Kong, China. În 1968, Anders a fost pilotul modulului lunar al misiunii Apollo 8, prima navă spațială cu echipaj care a ajuns pe Lună. Este autorul fotografiei emblematice „Earthrise” („Răsăritul Pământului”), una dintre cele mai cunoscute imagini ale planetei noastre din spațiu.

William Anders, astronautul NASA care a făcut fotografia „Earthrise”, a decedat într-un accident aviatic

Bill Anders / NASA


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: