Zaharova critică Strategia de Securitate Națională propusă de Sandu: „Ne învinuiesc de toate păcatele”
Full Article 2 minutes read

Zaharova critică Strategia de Securitate Națională propusă de Sandu: „Ne învinuiesc de toate păcatele”

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, critică proiectul Strategiei de Securitate Națională, propus de președinta țării Maia Sandu, care statuează că Rusia și corupția sunt principalele amenințări la adresa securității naționale. Moscova susține că documentul ar include „acuzații nefondate” și că Chișinăul și-ar propune, prin intermediul acestei „strategii antirusești”, să obțină mai mulți bani de la partenerii occidentali.

„Documentul nu conține nimic nou. Reprezintă un set „standard” de acuzații nefondate împotriva Rusiei de toate păcatele de moarte. (…) Evident, scopul este de a încerca, în ajunul viitoarelor alegeri locale generale ale țării din 5 noiembrie, să transfere vina pe Rusia pentru incompetența administrativă a autorităților republicane și să justifice noile lor măsuri represive împotriva libertății de exprimare și a disidenței. Există, de asemenea, o dorință clară de a primi o altă parte a asistenței financiare de la sponsorii lor occidentali”, a declarat Zaharova.

Amintim că președinta Maia Sandu a prezentat, pe 11 octombrie, după ședința Consiliului Suprem de Securitate, proiectul Strategiei de Securitate Națională. Șefa statului a explicat că noua Strategie definește amenințările cu care se confruntă Republica Moldova și propune linii de acțiune pentru consolidarea securității. Proiectul include trei priorități – asigurarea securității cetățenilor, crearea unui stat puternic și durabil și integrarea europeană a Republicii Moldova.

Proiectului noii strategii a fost supus consultărilor publice.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: