Zelenski a comentat plasarea armamentului nuclear în Belarus: E semn că întâlnirea lui Putin cu președintelei Chinei a fost un eșec
Full Article 2 minutes read

Zelenski a comentat plasarea armamentului nuclear în Belarus: E semn că întâlnirea lui Putin cu președintelei Chinei a fost un eșec

Președintele ucrainean Vladimir Zelenski a reacționat la declarațiile lui Vladimir Putin că Rusia a convenit cu Belarusul că va defășura arme nucleare tactice pe teritoriul acestei țări. Liderul de la Kiev consideră că decizia lui Putin denotă eșecul discuțiilor sale cu președintele chinez, Xi Jinping. Menționăm că cel din urmă a efectuat recent o vizită oficială la Moscova.

Zelenski a menționat că declarația lui Vladimir Putin  poate fi legată de dorința sa de a distrage atenția de la discuțiile eșuate cu Xi Jinping.

„Ce înseamnă acest lucru (intenția de a desfășura arme nucleare în Belarus)? Înseamnă că vizita (lui Xi Jinping) nu a adus beneficii Rusiei”, a declarat Zelensky, scrie Agenstvo.

Amintim că, în perioada 20-22 martie, Xi Jinping a efectuat o vizită de lucru în Federația Rusă. În timpul vizitei liderului chinez, se aștepta ca Beijingul să anunțe furnizarea de arme și muniții către Rusia, dar acest lucru nu s-a întâmplat.

Ulterior, pe 25 martie, dictatorul rus Vladimir Putin a anunțat că Rusia a convenit cu Belarusul că va staţiona arme nucleare tactice pe teritoriul acestei ţări. O astfel de măsură nu ar încălca acordurile de neproliferare nucleară, a spus Putin, notând că Statele Unite au desfăşurat arme nucleare pe teritoriul unor aliaţi europeni.

„Am convenit cu Lukaşenko că vom amplasa arme nucleare tactice în Belarus fără încălcarea regimului de neproliferare”, a mai spus preşedintele rus.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: