Zelenski crede că „faza fierbinte” a războiului s-ar putea încheia în 2024. În ce condiții 
Full Article 2 minutes read

Zelenski crede că „faza fierbinte” a războiului s-ar putea încheia în 2024. În ce condiții 

Președintele Ucrainei Vladimir Zelenski a declarat că, dacă Occidentul rămâne puternic, „faza fierbinte” a războiului s-ar putea încheia până la sfârșitul acestui an. Precizările au fost făcute într-un interviu pentru BBC. În același interviu, el a vorbit ce se va întâmpla dacă Donald Trump va câștiga alegerile prezidențiale din SUA, dar și ce vrea să obțină de la guvernul britanic. Întrebat dacă își poate imagina o situație în care să se simtă obosit și să nu-și poată continua atribuțiile, Zelenski a admis situația dar a adăugat că aceasta s-ar putea întâmpla doar „după război”. 

Zelenski a spus că dacă aliații occidentali ai Ucrainei vor rămâne puternici, atunci „faza fierbinte” a războiului cu Rusia s-ar putea încheia până la sfârșitul anului 2024, relatează BBC News.

Zelenski a mai declarat că dacă Donald Trump va câștiga alegerile prezidențiale din SUA, atunci speră să-l poziționeze de partea Ucrainei pe J.D. Vance, alesul lui Trump pentru poziția de vicepreședinte, care a criticat în repetate rânduri sprijinul pentru Ucraina.

De la guvernul britanic, Zelenski vrea să obțină permisiunea de a riposta cu arme occidentale pe un teritoriu recunoscut al Rusiei fără restricții de rază de acțiune. „Vrem doar să răspundem exact în punctul din care trag în noi”, a comunicat Zelenski. 

Zelenski a fost întrebat dacă își poate imagina o situație în care să se simtă obosit și să nu-și poată continua atribuțiile. El a răspuns că admite aceasta, dar „după război”. 

***

Ucraina se confruntă cu invazia rusă din 24 februarie 2022. Agresiunea militară împotriva țării vecine a început la ordinul președintelui Rusiei, Vladimir Putin.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: