Zelenski recunoaște că ofensiva ucraineană înaintează lent: „Nu suntem într-un film de la Hollywood”
Full Article 2 minutes read

Zelenski recunoaște că ofensiva ucraineană înaintează lent: „Nu suntem într-un film de la Hollywood”

Președintele Ucrainei, Vladimir Zelenski, recunoaște că progresele înregistrate de forțele armate ale Kievului în ofensiva lor împotriva armatei ruse au fost mai „lente decât se dorea”. Liderul de la Kiev susține, însă, că în joc sunt puse vieți omenești și dă asigurări că Ucraina va avansa pe câmpul de luptă pe calea considerată „cea mai bună”. Declarațiile au fost făcute de președintele ucrainean într-un interviu pentru BBC, scrie publicația Hromadske.

„Unii oameni cred că acesta este un film de la Hollywood și așteaptă rezultatele acum. Nu este cazul. (…) Orice și-ar dori unii, inclusiv cu încercările de a ne presa, cu tot respectul, vom avansa pe câmpul de luptă pe calea pe care o considerăm cea mai bună”, a spus Zelenski.

Președintele Ucrainei a menționat că apărătorii ucraineni au revenit deja în opt sate. Înaintarea nu a fost ușoară, întrucât 200.000 de kilometri pătrați de teritoriu ucrainean au fost minați de trupele ruse, a precizat oficialul.

Zelenski a vorbit, totodată, despre necesitatea ca Ucraina să primească garanții de securitate de la NATO, dar a spus că scopul final este apartenența la Alianță.

„(Secretarul general NATO Jens) Stoltenberg îmi cunoaște poziția. Le-am spus în mod repetat: „Nu aruncați pământul de sub picioarele noastre”, a mai spus Zelenski.

La aproape trei săptămâni de la începutul mult așteptatei contraofensive, armata ucraineană a obținut câștiguri teritoriale modeste împotriva trupelor ruse, care şi-au consolidat în ultimele luni pozițiile defensive. Conform autorităților de la Kiev, armata ucraineană a eliberat o suprafață de 113 kilometri pătrați.

Potrivit sursei citate, în ultima săptămână, invadatorii ruși au pierdut peste 4.600 de soldați, care au fost fie uciși, fie răniți. În plus, Forțele Armate ale Ucrainei anunță că au capturat peste 80 de soldați ruși și au distrus peste 400 de unități de echipamente și arme inamice. De menționat că atât Rusia, cât și Ucraina, evită să vorbească oficial despre pierderile suferite pe câmpul de luptă.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: