Zelenski susține că soldații ruși au violat copii. Printre victime ar fi și un bebeluș
Full Article 2 minutes read

Zelenski susține că soldații ruși au violat copii. Printre victime ar fi și un bebeluș

De la începutul războiului declanșat în Ucraina, de către soldații ruși au fost comise sute de agresiuni sexuale, inclusiv față de copii. Declarația a fost făcută de către liderul de la Kiev Vladimir Zelenski, în cadrul unei adresări către parlamentul Lituaniei, pe 12 aprilie. Președintele ucrainean a spus că printre victime este chiar și un sugar.

Au fost înregistrate sute de cazuri de viol, inclusiv față de fete minore, copii de vârste fragede. Și chiar un bebeluș! Este pur și simplu groaznic să vorbesc despre asta, însă este adevărat, s-a întâmplat. A fost identificat chiar și omul respectiv. Este soldatul rus Bîcikov din Pskov. Desantul sau soldatul din cadrul trupelor speciale, care le-a trimis tovarășilor săi imagini video. Video cu ceea ce face cu bebelușul. Cum își bate joc de un bebeluș!”, a relatat Zelenski.

De asemenea, președintele Ucrainei a menționat că sunt găsite mii de corpuri neînsuflețite în guri de canalizare și subsoluri. Unele sate au fost nimicite în totalitate.

Amintim că despre violurile comise de militarii ruși a vorbit și responsabila de drepturile omului în Ucraina, Ludmila Denisova. într-un interviu pentru BBC, aceasta a declarat că sunt multe cazuri de viol în Bucea: „Circa 25 de fete și femei cu vârstele cuprinse între 14 și 24 de ani au fost violate în repetate rânduri în timpul ocupației în subsolul unei case din Bucea. Nouă dintre ele sunt însărcinate”, a spus oficialul.

Moscova nu a comentat deocamdată aceste informațiile. Președintele Putin a declarat însă pe 12 aprilie că imaginile din Bucea „sunt fake”.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: