„Zero lei pentru propagandă”. Guvernul explică de ce a refuzat să plătească pentru televiziunea interstatală MIR
Full Article 2 minutes read

„Zero lei pentru propagandă”. Guvernul explică de ce a refuzat să plătească pentru televiziunea interstatală MIR

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă, a anunțat că „în premieră, țara noastră nu va oferi bani pentru televiziunea interstatală MIR”. Reprezentantul Guvernului a adăugat că „Republica Moldova, din banii contribuabililor, va oferi zero lei pentru propagandă și dezinformare”. 

„Vreau să fac un anunț important: Republica Moldova, din banii contribuabililor, va oferi zero lei pentru propagandă și dezinformare. Prin urmare, astăzi au fost aprobate contribuțiile financiare la mai multe organizații internaționale. În premieră, țara noastră nu va oferi bani pentru televiziunea interstatală MIR, care în această perioadă a oferit materiale care au fost calificate de către instituțiile naționale calificate ca fiind instigatoare la război și promovarea dezinformării”, a comunicat Vodă.

El a adăugat că „țara noastră nu va contribui din bugetul public național la un asemenea instrument de propagandă care există în acest spațiu”. „Respectiv, nu va cotiza cu niciun ban la această instituție media”, a conchis purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Anterior, pe 20 martie, autoritățile Moldovei au anunțat că acordul cu privire la garanțiile de drept și internațional în vederea activității libere și independente a Teleradiocompaniei „MIR” ar putea fi denunțat. Membrii Comisiei politică externă și integrare europeană s-au convocat într-o ședință și au avizat pozitiv o inițiativă a Guvernului care prevede acest lucru.

Ulterior, membrul Consiliului pentru Drepturile Omului din Rusia Alexandr Brod a declarat că Moldova „continuă să adopte cea mai proastă experiență rusofobă a Occidentului, limitând activitatea mass-mediei ruse”. El a amintit de situația cu compania MIR. „Astfel de acțiuni pot fi calificate cu încredere drept discriminare severă împotriva rușilor din Moldova, al căror număr este de peste 200 de mii de oameni”, a conchis el.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: