Zona de Securitate: un militar din cadrul forțelor de menținere a păcii s-ar fi împușcat mortal în timpul serviciului
Full Article 2 minutes read

Zona de Securitate: un militar din cadrul forțelor de menținere a păcii s-ar fi împușcat mortal în timpul serviciului

Un soldat al Armatei Naționale, care servea în cadrul Forțelor Mixte de Menținere a Păcii, a decedat după ce s-ar fi împușcat cu arma din dotare. Cazul a avut loc în data de 12 septembrie, în Zona de Securitate.

Potrivit unui comunicat publicat de Ministerul Apărării, incidentul a avut loc pe 12 septembrie, ora 17:5. Soldatul s-a rănit mortal cu arma din dotare, în timpul serviciului la post.

Cazul este investigat de o echipă de criminaliști ai poliției.

Victima era militar prin contract al Armatei Naționale, executând serivicul din 2023.

Precizăm că acesta nu este primul caz când răsună focuri de armă în Zona de Securitate.

Potrivit ex-vicepremierului pentru Reintegrare, Alexandru Flenchea, pe 20 iulie șeful postului de pacificatori de la Vadul lui Vodă, ofițer al contingentului Federației Ruse, a tras focuri din arma automată în aer deasupra mulțimii adunate din cauza unui conflict iscat. De asemenea, pe 1 ianuarie 2012, la același post din preajma orașului Vadul-lui-Vodă, pacificatorul rus l-a împușcat mortal pe Vadim Pisari. Iar pe 28 iunie 2017 un militar din contingentul de pacificatori al regiunii transnistrene a murit într-o presupusă sinucidere


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: