13 partide, printre care PAS, PLDM și MAN, semnează pactul „Pentru Europa” VIDEO
Full Article 2 minutes read

13 partide, printre care PAS, PLDM și MAN, semnează pactul „Pentru Europa” VIDEO

13 partide din Republica Moldova urmează să semneze, pe 26 mai, pactul „Pentru Europa”. Printre formațiunile politice care vor semna sunt: Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) – condus de Igor Grosu, Partidul Dezvoltării și Consolidării Moldovei – condus de Ion Chicu, Partidul Liberal Democrat din Moldova (PLDM) – condus de Vlad Filat, Partidul Social Democrat European – condus de Ion Sula, inclusiv Partidul Mișcarea Alternativă Națională (MAN) – condus de Ion Ceban. Pactul, inițiat de blocul „Împreună” din care fac parte 4 partide, va fi semnat la Muzeul Național de Istorie din Chișinău. 

Pactul „Pentru Europa” a fost formulat de blocul „Împreună” – din care fac parte Platforma Demnitate și Adevăr, Coaliția pentru Unitate și Bunăstare, Partidul Schimbării și Liga Orașelor și Comunelor .

Documentul, care potrivit blocului este un Pact similar celui de la Snagov, urmează să fie semnat de:

1. Partidul Verde Ecologist din Moldova;

2. Partidul Acțiune și Solidaritate;

3. Partidul Dezvoltării și Consolidării Moldovei;

4. Partidul Liberal Democrat din Moldova;

5. Partidul Social Democrat European;

6. Partidul Național Liberal;

7. Partidul Puterea Oamenilor;

8. Partidul Mișcarea Alternativă Națională;

9. Platforma DA;

10. Partidul Schimbării;

11. Liga Orașelor Și Comunelor;

12. Coaliția Pentru Unitate și Bunăstare;

13. Partidul Politic „Voința Poporului”.

Semnatarii pactului „Pentru Europa” își vor asuma „angajamentul politic de a contribui plenar la obiectivul integrării Republicii Moldova în Uniunea Europeană”, obligația „de a promova statul de drept, coeziunea socială și solidaritatea națională în jurul obiectivului strategic de integrare europeană, punând interesul public deasupra intereselor personale, de grup și de partid”, „condamnarea războiului de agresiune și ocuparea cu forța a teritoriilor unor state suverane și independente”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: