20 de incendii de vegetație, lichidate de pompieri în ultimele 24 de ore. Ce raioane au fost afectate?
Full Article 1 minutes read

20 de incendii de vegetație, lichidate de pompieri în ultimele 24 de ore. Ce raioane au fost afectate?

În ultimele 24 de ore, salvatorii au intervenit în 20 de situații pentru lichidarea focarelor de ardere a vegetației uscate. Cele mai multe solicitări au fost înregistrate în raioanele Cantemir, Basarabeasca, Cahul, Dubăsari, Taraclia, dar și municipiul Chișinău.

Un incendiu care a afectat peste 2 ha de vegetație a fost înregistrat pe 15 iulie în localitatea Lărguța, raionul Cantemir. Pentru lichidarea acestuia a fost necesară intervenția pompierilor. De asemenea, salvatorii au stins focare de ardere pe suprafețe din raionul Basarabeasca, dar și localitatea Leca din Cantemir. În total pe parcursul zilei de 15 iulie, angajații IGSU au stins peste 8 ha de vegetație aprinsă și gunoi.

În contextul temperaturilor caniculare, pompierii îndeamnă cetățenii să respecte regulile antiincendiare și să nu aprindă vegetația uscată și gunoiul menajer. Orice scânteie în condiții de temperaturi ridicate și vânt poate duce la incendii de proporții, în special dacă focarele se află în preajma spațiilor forestiere sau culturilor cerealiere. În situații de risc persoanele pot apela de urgență Serviciul 112.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: