58 de judecători urmează să treacă evaluarea medicală pe parcursul acestui an
Full Article 1 minutes read

58 de judecători urmează să treacă evaluarea medicală pe parcursul acestui an

58 de judecători de la instanțe de nivelul unu și doi urmează să-și verifice starea de sănătate, pe parcursul anului 2023. Graficul testării medicale a fost aprobat, recent, de către Plenul Consiliului Superior al Magistraturii, transmite bizlaw.md.

Majoritatea judecătorilor urmează să treacă testarea medicală în a doua jumătate a anului.

Potrivit normelor legale în vigoare, verificarea stării de sănătate a judecătorilor în funcție are loc o dată la cinci ani. Verificarea stării de sănătate include și evaluarea psihologică şi psihiatrică a acestora. Exigențele şi procedura de determinare a stării de sănătate a judecătorilor în funcție, inclusiv lista bolilor care nu permit exercitarea funcției de judecător, se aprobă prin ordinul ministrului Sănătății, după coordonare cu Consiliul Superior al Magistraturii.

Starea de sănătate a judecătorilor în funcție este verificată de o comisie specializată a Ministerului Sănătății care eliberează certificatul medical privind starea sănătății şi concluziile privind corespunderea judecătorilor în funcție exigențelor pentru exercitarea funcției, certificatul ulterior fiind prezentat Consiliului Superior al Magistraturii.

Graficul complet poate fi accesat aici.


Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: