A amenințat cu moartea o jurnalistă, iar acum riscă până la 3 ani de pușcărie
Full Article 1 minutes read

A amenințat cu moartea o jurnalistă, iar acum riscă până la 3 ani de pușcărie

O tânără de 20 de ani, din Strășeni, care a amenințat cu moartea o jurnalistă din Chișinău, a fost trimisă în judecată. Anunțul a fost făcut de PCCOCS, într-un comunicat de presă publicat astăzi, 29 noiembrie. 
Urmărirea penală a fost inițiată în februarie 2018, după ce inculpata, prin intermediul diferitor conturi pe facebook, a continuat, timp de jumătate de an, să trimită mesaje de amenințare la adresa unei jurnaliste TV.

Potrivit procurorilor, victima a considerat aceste amenințări reale, dat fiind faptul că inculpata să află în relație de prietenie cu un deținut care își ispășește pedeapsa în închisoare pentru un omor pe care ea l-a mediatizat. De asemenea, un rol important au jucat caracterul dur al limbajului utilizat.

Tânăra care trimitea mesajele are studii medii, nu este căsătorită și nu a fost sancționată pentru fapte penale până acum, se mai arată în comunicatul PCCOCS.

Dacă îi va fi demonstrată vinovăția, ea riscă o amendă de până la 37.500 lei, de la 180 la 240 de ore de muncă neremunerată în folosul comunităţii sau de la 1 la 3 ani de închisoare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: