A cumpărat un permis de conducere fals, ca să lucreze în Germania. Ce pedeapsă riscă un șofer din Călărași?
Full Article 2 minutes read

A cumpărat un permis de conducere fals, ca să lucreze în Germania. Ce pedeapsă riscă un șofer din Călărași?

Un tânăr de 24 de ani din raionul Călărași a fost surprins de polițiștii de frontieră de la vama Sculeni cu un permis de conducere fals. Incidentul a fost înregistrat în dimineața de 7 februarie. Bărbatul riscă dosar penal pentru folosirea actelor oficiale false.

Astăzi, în jurul orei 08:10, în punctul de trecere a frontierei Sculeni, pe direcția ieșire din Republica Moldova, s-a apropiat un autoturism, înmatriculat în Germania, condus de un tânăr originar din Călărași.

După legitimarea acestuia, polițistul de frontieră a solicitat și actele asupra mijlocului de transport. În baza analizei de risc, dar și a declarației primare a șoferului, a fost luată decizia extinderii verificărilor. Astfel, în portofelul bărbatului, au dost depistate două permise de conducere. La cercetarea minuțioasă a documentelor, polițistul de frontieră a observat în actul românesc mai mulți indici de falsificare.

Șoferul, în vârstă de 24 de ani, a recunoscut că a perfectat actul respectiv în Germania, pentru a se angaja la un post de muncă mai bine plătit. A cumpărat documentul cu 300 de euro, fiind ajutat de o persoană pe care a cunoscut-o pe internet.

Permisul de conducere falsificat a fost ridicat și urmează să fie transmis spre expertiză, iar polițiștii de frontieră investighează cazul sub toate aspectele legale pentru încadrarea juridică a faptei. Cetățeanul moldovean și-a continuat călătoria.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: