„A devenit o amenințare”. Reacția FMF la ancheta CNA, privind meciurile de fotbal trucate
Full Article 2 minutes read

„A devenit o amenințare”. Reacția FMF la ancheta CNA, privind meciurile de fotbal trucate

Federația Moldovenească de Fotbal (FMF) și-a manifestat susținerea pentru acțiunile Centrului Național Anticorupție în ancheta privind meciurile trucate. Într-un comunicat de presă publicat pe 8 decembrie, reprezentanții FMF menționează că vor colabora cu oamenii legii în vederea combaterii corupției în acest domeniu.

„Federația Moldovenească de Fotbal susține totalmente acțiunile CNA și dă asigurări că va colabora în continuare cu organele de drept abilitate pentru combaterea fenomenului meciurilor trucate. În acest sens, FMF intenționează să semneze un Memorandum cu Ministerul de Interne și alte structuri de forță abilitate să stopeze corupția din fotbal. FMF este împotriva corupției și va depune eforturi maxime pentru ca cei implicați în acte de corupție să fie sancționați conform legii”, se arată în comunicat.

FMF a amintit că în cadrul instituției a fost creat Departamentul Integritate FMF: „În ultimii ani meciurile de fotbal sunt ținta grupărilor infracționale, care acționează pentru a truca și manipula meciurile de fotbal. Aranjarea meciurilor a devenit o amenințare pentru fotbal. Această amenințare poate fi înlăturată cu implicarea intregii comunități fotbalistice și a organelor de drept”, au precizat reprezentanții FMF.

***

11 persoane, care activează în domeniul fotbalului, sunt cercetate penal de către Centrul Naţional Anticorupţie (CNA) şi procurori în cadrul unei cauze, pornite pe faptul manipulării evenimentelor sportive. Printre cei vizaţi sunt preşedinţi ai cluburilor de fotbal din Republica Moldova, directori de şcoli sportive specializate şi jucători care reprezintă 5 echipe din cele 10 care evoluează în Divizia naţională. Operaţiunea s-a derulat în comun cu reprezentanţii EUROPOL și UEFA, care au acordat asistenţă tehnică, informaţională şi analitică anchetatorilor pentru investigarea completă şi multidimensională a tuturor circumstanţelor. Patru dintre suspecți au fost reținuți pentru 72 de ore.

Din informațiile deținute de anchetatori, sumele pentru un meci aranjat variau între 10.000 – 20.000 €.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: