A fost ratificat Acordul privind construcția Ambasadei SUA la Chișinău pe terenul fostului Stadion Republican
Full Article 1 minutes read

A fost ratificat Acordul privind construcția Ambasadei SUA la Chișinău pe terenul fostului Stadion Republican

Parlamentul a aprobat în cea de-a doua lectură proiectul de ratificare a Acordului, întocmit prin schimb de note, dintre Guvernul Republicii Moldova şi Guvernul Statelor Unite ale Americii privind terenul pentru construcția Ambasadei SUA în Republica Moldova.

Acordul a fost semnat la 12 iulie 2019, iar ratificarea acestuia oferă dreptul de procurare a terenului în vederea construcției unui nou sediu al Ambasadei Statelor Unite ale Americii la Chișinău.

Pentru aprobarea documentului au votat 55 de deputați.

La începutul ședinței, fracțiunea Partidului „ȘOR” a solicitat excluderea subiectului de pe ordinea de zi a ședinței, însă propunerea nu a fost susținută de majoritatea parlamentară.

Pe 3 decembrie 2020, fracțiunea Partidului ȘOR și cea a  PSRM au adoptat o lege prin care terenul fostului Stadion Republican a fost restituit în proprietatea statului. Ulterior, Curtea Constituțională a suspendat inițiativa. Deputatul Ilan Șor, care nu a mai fost văzut în Moldova din 2019, spunea atunci că votul din parlament a fost o victorie și că acesta este primul pas către construcția MoldovaLand pe locul stadionului.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: