A fost reținut încă un complice la răpirea ex-judecătorului ucrainean Mykola Ceaus (UPDATE)
Full Article 2 minutes read

A fost reținut încă un complice la răpirea ex-judecătorului ucrainean Mykola Ceaus (UPDATE)

Duminică, 9 mai 2021, sub conducerea Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), ofițerii Inspectoratului Național de Investigații de  comun cu ofițerii de urmărire penală de la Direcția Generală Urmărire Penală ai IGP al MAI, au mai reținut un complice în cazul răpirii fostului judecător din Ucraina, Mykola Ceaus.

UPDATE (16:33) Complicele reținut în dosarul răpirii ex-judecătorului din Ucraina – Mykola Ceaus, a fost plasat în arest pentru 30 de zile, la solicitarea procurorilor PCCOCS.

Potrivit unui comunicat publicat pe 11 mai, bărbatul are vârsta de 30 de ani și a fost reținut la intrarea în țară. La 10 mai 2021, procurorii l-au pus sub învinuire pentru asigurarea și organizarea activității grupului de persoane care nemijlocit au realizat răpirea cetățeanului ucrainean. Marți, procurorii PCCOCS urmează să solicite în instanța de judecată aplicarea arestului preventiv.

Potrivit legii penale, fapta de care bărbatul reținut este învinuit se pedepsește cu închisoarea pentru un termen de la 6 la 10 ani.

***

Amintim că judecătorul ucrainean Ceaus, care se află pe teritoriul țării noastre din 2016, după ce a fost acuzat de către autoritățile din Ucraina de luare de mită în valoare de 150.000 de dolari, și care se judecă cu autoritățile Republicii Moldova pentru obținerea azilului politic, a fost anunțat dispărut și dus într-o direcție necunoscută. Despre răpirea lui Mycola Ceaus a anunțat pe 3 aprilie avocatul său, Iulian Balan. Potrivit poliției, bărbatul de 54 de ani a fost răpit din curtea blocului în care locuia.

Într-un briefing de presă, ministrul de Interne Pavel Voicu a declarat că poliția a reținut un suspect și deține probe care demonstrează implicarea unor cetățeni străini în răpirea magistratului ucrainean. Aceștia ar fi părăsit deja Republica Moldova. Voicu și-a exprimat speranța că SIS va obține informații suplimentare de la autoritățile ucrainene.

La ședința parlamentului din 9 aprilie a fost constituită o comisie de anchetă pentru elucidarea circumstanțelor presupusei răpiri a ex-judecătorului ucrainean.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: