A primit €50 pentru a nu verifica autenticitatea unui test Covid. Un polițist de frontieră de la Aeroportul Chișinău a fost condamnat la 5 de închisoare
Full Article 2 minutes read

A primit €50 pentru a nu verifica autenticitatea unui test Covid. Un polițist de frontieră de la Aeroportul Chișinău a fost condamnat la 5 de închisoare

Un subofițer superior al Sectorului Poliției de Frontieră ,,Aeroportul Internațional Chișinău” a fost condamnat la 5 de închisoare pentru corupere pasivă. Acesta a pretins și primit bani de la o femeie pentru a nu verifica autenticitatea unui test Covid-19.

Cauza penală a fost pornită la 23 iunie 2021, în urma autosesizării organului de urmărire penală al Centrului Național Anticorupție.

Inculpatul, cunoscând că victima nu a respectat regimul de autoizolare, a pretins și primit prin estorcare de la aceasta, bani în sumă de 50 Euro, pentru a nu verifica autenticitatea testului Covid prezentat și eventual a constata și documenta fapta prezentării în cadrul controlului documentar a testului Covid-19 pretins a fi fals.

Ulterior, inculpatul a permis trecerea frontierei de stat de către acea persoană, fără tragere la răspundere contravențională.

Urmărirea penală în prezenta cauză penală a durat aproximativ 6 luni. Inculpatul nu și-a recunoscut vina, iar judecarea acesteia a durat aproximativ 1 an și 3 luni.

Astfel, bărbatul a fost condamnat la 5 de închisoare și privat de dreptul de a ocupa funcții publice cu statut special în cadrul Ministerului Afacerilor Interne și organele subordonate acestuia pe un termen de 7 ani. De asemenea, instanța de judecată a dispus și amendarea acestuia cu 300 000 lei.

Sentința a fost pronunțată, pe 10 martie, de către Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani.

Totodată, mijloacele bănești obținute din infracțiune au fost confiscate și trecute forțat și gratuit în proprietatea statului.

Sentința este cu drept de apel la Curtea de Apel Chișinău în termen de 15 zile.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: