A scăpat de arest la domiciliu. Ex-șeful CFM, Iurie Topală, a fost plasat sub control judiciar
Full Article 2 minutes read

A scăpat de arest la domiciliu. Ex-șeful CFM, Iurie Topală, a fost plasat sub control judiciar

Fostul șef de la Calea Ferată din Moldova (CFM) Iurie Topală a scăpat de arestul la domiciliu. Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, a dispus, pe 30 martie, plasarea sub control judiciar. 

Decizia vine după ce instanța de judecată a respins solicitarea procurorilor Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) de prelungire a arestului la domiciliu.

Precizăm că fostul șef de CFM, Iurie Topală, a fost plasat în arest la domiciliu, pe 30 ianuarie. Anterior, acesta s-a aflat în Penitenciarul nr. 13 din Chișinău.

***

Amintim că în seara de 3 noiembrie 2022, fostul șef al CFM a fost extrădat autorităților de la Chișinău, în baza mandatului de arestare din 29 iulie 2021.

Iurie Topală a fost directorul CFM în perioada 2015-2019. Acesta este învinuit de procurori de abuz în serviciu. Suma constatată a prejudiciului în acest stadiu pe dosarul în cadrul căruia sunt investigate faptele învinuitului este de 250 milioane lei.

În decembrie 2022, PCCOCS anunța trimiterea pe banca acuzaților a fostului director al CFM, pe două capete de acuzare, în dosarul întreprinderii pe care a condus-o. În cadrul urmăririi penale au fost aplicate sechestre în mărime totală de circa 1 mln euro.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: