„A ținut fix un an”. Strada Ion Creangă din capitală, recent renovată, „spălată” de ploaia torențială
Full Article 2 minutes read

„A ținut fix un an”. Strada Ion Creangă din capitală, recent renovată, „spălată” de ploaia torențială

Ploaia puternică de aseară a făcut prăpăd în capitală. Administratorul Întreprinderii de Stat „Poșta Moldovei” a făcut publice imagini cu strada Ion Creangă din sectorul Buiucani al capitalei, care a fost recent renovată. Din imaginile publicate de Cojuhari se observă cum plăci mari de asfalt s-au desprins, în urma acestora rămânând cratere uriașe. Municipalitatea precizează că responsabil de lucrările efectuate este agentul economic, care acum are obligația de a repara strada, așa cum lucrările de renovare nu au fost luate în primire de Primăria Chișinău. Mai mult, municipalitatea anunță că va fi creat un grup de lucru suplimentar, care va evalua la fața locului problemele și soluțiile de remediere.

„A ținut fix un an. Strada Ion Creangă nou renovată”,  a scris Cojuhari pe pagina sa de Facebook.

Oficialul susține că va cere „de urgență” inspectarea străzii Ion Creangă, pentru a vedea dacă termenul de garanție mai este sau nu valabil.

Într-o reacție, Direcție generală transport public și căi de comunicație a Primăriei Chișinău menționează că, deși conform contractului de execuție, proiectul urma să fie finalizat în martie 2022, circulația rutieră pe această stradă fiind  redeschisă, în septembrie 2021, nici până la moment lucrările nu au fost recepționate de către Direcția Generală Transport Public și Căi de Comunicație, în calitatea sa de beneficiar. Astfel, potrivit Direcției, oricare defecțiuni depistate la această etapă sunt în totalitate în responsabilitatea antreprenorului de lucrări.

„Conform condițiilor contractuale, garanția pentru lucrările executate este de 5 ani, din momentul recepției la terminarea lucrărilor, care, după cum am menționat, nu a avut loc”, anunță Direcția într-un comunicat oficial.

Amintim că Primăria Chișinău a anunțat, în toamna anului 2020, renovarea capitală a străzii Ion Creangă. În timpul lucrărilor de renovare, circulația pe această stradă a fost periodic închisă. Strada a fost deschisă circulației în august anul trecut.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: