A19-a amenințare cu bombă la Aeroportul Internațional Chișinău, de la începutul lunii
Full Article 2 minutes read

A19-a amenințare cu bombă la Aeroportul Internațional Chișinău, de la începutul lunii

Persoanele aflate în incinta Aeroportului Internațional Chișinău au fost evacuate în urma unei noi amenințări cu bombă. Informația a fost confirmată pentru NM de către Mariana Bețivu, purtătoare de cuvânt a Inspectoratului General al Poliției.

UPDATE Alerta s-a dovedit a fi falsă.

Amenințarea a parvenit la ora 10:40 pe adresa de e-mail a Poliției. Specialiștii verifică toate spațiile, iar persoanele aflate în incinta Aeroportului au fost evacuate.

Potrivit IGP, este a 19-a amenințare cu bomba la Aeroportul Internațional Chișinău de la începutul lunii iulie.

Pe 26 iulie, IGP a anunțat că autorul unui apel fals este identificat și cercetat de organul de urmărire penală.

În redacția actuală a Codului Penal, persona culpabilă de asemenea infracțiuni riscă amendă de la 27500 până la 42500 de lei, 240 de ore de muncă neremunerată în folosul comunității sau închisoare de până la 2 ani. Potrivit modificărilor propuse recent de MAI, pedeapsa ar putea ajunge la 5 ani de închisoare, iar plafonul amenzilor de la 50 de mii de lei până la un maxim de 150 de mii de lei.

De asemenea, articolul în redacție nouă a Codului penal, prevede mai multe circumstanțe agravante pentru această faptă în care pedepsele ajung până la maximum 12 ani de închisoare.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.


If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: