Accesul moldovenilor în Grecia, printre subiectele discutate de Maia Sandu cu ambasadoarea Republicii Elene
Full Article 1 minutes read

Accesul moldovenilor în Grecia, printre subiectele discutate de Maia Sandu cu ambasadoarea Republicii Elene

Șefa statului, Maia Sandu, a avut o întrevedere cu Sofia Grammata, ambasadoarea Republicii Elene în Republica Moldova cu reședința la București. Părțile au discutat mai multe subiecte de pe agenda bilaterală, precum intensificarea relațiilor economice, politice și sociale.

„Un subiect abordat în mod special este cel al călătoriilor cetățenilor noștri în Grecia. I-am transmis doamnei ambasadoare solicitarea de a include Republica Moldova în lista statelor din afara Uniunii Europene, ai căror cetățeni au acces în Grecia”, a spus Maia Sandu.

Totodată, șefa statului a solicitat autorităților de la Atena să faciliteze participarea moldovenilor stabiliți în Grecia la alegerile parlamentare anticipate din luna iulie.

„Discuția a vizat și posibilitatea de a intensifica relațiile pe dimensiunea culturală, fapt ce ar putea valorifica potențialul neexplorat al legăturilor istorice dintre țările noastre”, a mai spus Maia Sandu.

Șefa statului a mulțumit părții elene pentru disponibilitatea de a avansa în negocierile privind Acordul bilateral în domeniul securității sociale, „document important pentru cetățenii Republicii Moldova care trăiesc și muncesc în Grecia”.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: