Accidentul de la Strășeni, soldat cu 5 morți: șoferul de 22 de ani, plasat în arest preventiv
Full Article 3 minutes read

Accidentul de la Strășeni, soldat cu 5 morți: șoferul de 22 de ani, plasat în arest preventiv

Șoferul de 22 de ani, care s-ar face vinovat de accidentul de la Strășeni în urma căruia au decedat 5 persoane, se va afla în arest preventiv până pe 10 septembrie. Decizia a fost luată pe 14 august de Judecătoria Strășeni. Ultima a mai decis ca Inspectoratul de Poliție Călărași și Penitenciarul nr.13 să-i acorde asistența necesară învinuitului conform „extrasului din fișa de observații clinică”.

Instanța de judecată a admis demersul procurorilor de a-l plasa în arest preventiv pentru 30 de zile pe șoferul care ar fi provocat accidentul de la Strășeni, cu includerea duratei reținerii de la 11 august.

Instanța a mai dispus de „a obliga Inspectoratul de Poliție Călărași, penitenciarul nr.13 din municipiul Chișinău, de a acorda asistență medicală necesară învinuitului „potrivit extrasului din fișa de observații clinică”.

Încheierea poate fi atacată cu recurs la Curtea de Apel.

Pe 10 august, în localitatea Codreanca din raionul Strășeni, un automobil a efectuat manevra de depășire peste linia continuă și s-a tamponat frontal cu o altă mașină, ce se deplasa din sens opus. Ambele unități de transport, de model Opel și Mitsubishi, au izbucnit în flăcări. 5 persoane au murit: din automobilul Mitsubishi – o adolescentă de 17 ani și o femeie de 56 de ani; din automobilul Opel – șoferul în vârstă de 37 de ani și două femei de 32 și 54 de ani, pasagere. Alte 6 persoane au suferit răni. La Centrul Mamei și Copilului din Chișinău au fost transportați 3 minori din Mitsubishi – de 6, 7 și 13 ani; și doi minori din Opel – de un an și 9 ani. La spital a ajuns și șoferul automobilului de model Mitsubishi, în vârstă de 22 de ani.

În accidentul de la Strășeni, soldat cu 5 morți și mai mulți copii răniți, s-ar face vinovat șoferul automobilului de model Mitsubishi. Ultimul, ajuns și el la spital, se află sub paza angajaților poliției pe 12 august. A fost dispusă reținerea acestuia. Între timp a fost inițiată o cauză penală pe faptul încălcării regulilor de securitate a circulației care au dus la decesul mai multor persoane, iar dacă va fi găsit vinovat el riscă de la 6 la 10 ani de închisoare. Procurorii au declarat că tânărul se afla la volanul automobilului fără a deține permis de conducere, documentul i-a fost ridicat în iulie după ce ar fi condus în stare de ebrietate. Detalii AICI.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: