„Acest lucru va duce la o escaladare periculoasă”. Stoltenberg a avertizat Rusia să nu atace liniile de aprovizionare cu arme ale Ucrainei
Full Article 2 minutes read

„Acest lucru va duce la o escaladare periculoasă”. Stoltenberg a avertizat Rusia să nu atace liniile de aprovizionare cu arme ale Ucrainei

Secretarul general al NATO Jens Stoltenberg a avertizat că un atac rusesc asupra liniilor de aprovizionare ale statelor care sprijină Ucraina cu arme și muniții ar fi o escaladare periculoasă a războiului care se desfășoară în Europa de Est.

Jens Stoltenberg a făcut aceste declarații marți într-un interviu acordat CBC News, în timp ce el, premierul Justin Trudeau și liderii Spaniei și Letoniei au vizitat baza și poligonul de antrenament al NATO de la Adazi, în afara capitalei Letoniei, Riga.

„Aliații ajută Ucraina să își susțină dreptul la autoapărare, care este consacrat în Carta ONU”, a spus Stoltenberg după o întâlnire cu Trudeau, premierul spaniol Pedro Sanchez și prim-ministrul leton Arturs Krišjānis Kariņš la baza Adazi.

„Rusia este agresorul, iar Ucraina se apără. Dacă există vreun atac împotriva vreunei țări NATO, a unui teritoriu NATO, va declanșa articolul 5”.

Pe 9 martie s-au împlinit 14 zile de la invazia Rusiei în Ucraina. Moscova refuză să recunoască că este un „război” și insistă că a lansat o „operațiune specială militară, pentru demilitarizarea și „denazificarea” Ucrainei”. Potrivit Oficiului ONU pentru drepturile omului, timp de 13 zile, în Ucraina au fost uciși 474 de civili, iar peste 860 au fost răniți.

Știrile NewsMaker în română le puteți găsi și pe pagina noastră de Facebook, dar și pe Telegram.
x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: