„Aceste personaje au un singur scop: să provoace scandal”. De ce Sandu nu participă la dezbateri electorale cu contracandidații săi
Full Article 3 minutes read

„Aceste personaje au un singur scop: să provoace scandal”. De ce Sandu nu participă la dezbateri electorale cu contracandidații săi

Președinta Maia Sandu, care candidează pentru un nou mandat, a declarat că nu participă la dezbateri electorale cu contracandidații săi pentru că „cel puțin jumătate” ar fi susținuți de oligarhul fugar Ilan Șor și, respectiv, nu reprezintă cetățenii țării. În același timp, Maia Sandu nu exclude că ar putea participa la dezbaterile electorale pentru turul II al alegerilor prezidențiale. Ea menționat că nu are nimic de ascuns și că poate să răspundă la orice întrebare pentru că „a muncit pentru fiecare cetățean” în ultimii patru ani. Precizările au fost făcute în cadrul unui live pe Twitch cu actorul Cătălin Lungu, în data de 9 octombrie. 

În situația noastră, când avem cel puțin jumătate din candidați susținuți, promovați de o grupare criminală, și anume gruparea criminală Șor, și respectiv acești oameni nu sunt candidați autentici, care să reprezinte un grup de oameni sau alt grup de oameni în societatea noastră, nu poți să ai aceste dezbateri autentice, așa cum sunt ele într-un proces democratic. Pentru că aceste personaje au un singur scop: să discrediteze democrația în Moldova, să compromită procesul și să organizeze nu dezbateri, dar să provoace scandal și spectacol. Asta nu înseamnă că în turul II nu putem să avem dezbateri. Repet, eu am fost și am rămas om onest. Am muncit în fiecare zi din acest mandat cu dăruire și cu toată responsabilitatea. Nu am nimic de ascuns, pot să răspund tuturor întrebărilor care vin de la cetățenii din diferite zone ale țării, pentru că m-am străduit pentru fiecare regiune și am muncit pentru fiecare cetățean. Putem să discutăm despre lucrurile pe care am reușit să le facem și despre lucrurile pe care nu am reușit să le facem în măsura în care ne-am dorit și, evident, avem ce discuta despre planurile de viitor”, a declarat Maia Sandu.

Precizăm că, în seara de 8 octombrie, la postul public de televiziune Moldova 1 urmau să aibă dezbateri electorale între Maia Sandu, Alexandr Stoianoglo și Renato Usatîi. Maia Sandu nu s-a prezentat, iar Stoianoglo a părăsit studio-ul TV la scurt timp după începerea dezbaterilor, motivând că el a așteptat-o pe șefa statului pentru a-i oferi întrebări și a-i răspunde la „învinuirile aduse”, iar pentru Usatîi nu are întrebări.

***

Alegerile pentru funcția de președinte al Republicii Moldova vor avea loc în data de 20 octombrie. Concomitent se va desfășura referendumul cu privire la aderarea la Uniunea Europeană.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: