(VIDEO) Activista Greta Thunberg, reținută în timpul unui miting în fața ministerului norvegian de Finanțe. A blocat accesul în clădire
Full Article 2 minutes read

(VIDEO) Activista Greta Thunberg, reținută în timpul unui miting în fața ministerului norvegian de Finanțe. A blocat accesul în clădire

Activista de mediu Greta Thunberg a fost reținută, pe 1 martie, la Oslo, în timpul unui miting în fața clădirii ministerului norvegian de Interne. Thunberg, împreună cu alți manifestanți, care cer desființarea a două parcuri eoliene din Norvegia, au blocat ușa clădirii guvernamentale.

Pentru a debloca accesul în interiorul clădirii, poliția norvegiană a ridicat și a scos din zonă manifestanții, inclusiv pe Thunberg,

Pe 1 martie, Greta Thunberg și alte persoane, care au blocat una dintre ușile ministerului norvegian de Finanțe, au fost ridicate de polițiști și scoase din zonă, în timp ce alți manifestanți scandau sloganuri.

Acţiunea de protest a fost organizată de activiştii de mediu pentru a demonstra împotriva turbinelor eoliene construite în Norvegia pe terenuri folosite în mod tradiţional de crescătorii de reni din rândul populaţiei indigene Sami.

Greta Thunberg a declarat, pe 28 februarie, că tranziţia spre energiile verzi nu poate fi realizată în detrimentul drepturilor comunităţilor indigene.

Precizăm că Curtea Supremă a Norvegiei a decis în 2021 că două parcuri eoliene construite în centrul ţării au încălcat drepturile populaţiei Sami în virtutea unor convenţii internaţionale, însă turbinele au rămas funcţionale la 16 luni după acea sentinţă.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: