Actrița Ciulpan Hamatova a părăsit Rusia și nu intenționează să se întoarcă pe durata războiului
Full Article 2 minutes read

Actrița Ciulpan Hamatova a părăsit Rusia și nu intenționează să se întoarcă pe durata războiului

Actrița și conducătoarea fondului de caritate „Dăruiește viață” Ciulpan Hamatova a părăsit Rusia. În cadrul unui interviu pentru jurnalista Ekaterina Gordeeva, publicat pe 20 martie, artista a menționat că este periculos pentru siguranța ei să revină în acest moment și că o va face numai în cazul în care războiul cu Ucraina sa va termina, iar autoritățile își vor schimba politicile „la 180 de grade”.

Ciulpan Hamatova a declarat că locuiește în prezent la Riga. Deși a rămas fără serviciu și economiile îi permit să trăiască încă 3-4 luni fără alte venituri (artista a părăsit Rusia împreună cu cei trei copii ai săi), aceasta nu intenționează să se întoarcă în Rusia. Actrița a subliniat că fondul „Dăruiește viață”, care ajută copiii bolnavi de cancer, își continuă activitatea în Rusia.

Ca să mă întorc în Rusia, am două căi: să încetez să spun că este război și este o tragedie, să nu atrag atenția (și nu știu cum să o fac) asupra lucrurilor pe care le văd cu proprii mei ochi și pe care mi le spun prietenii mei ucraineni despre ceea ce se întâmplă. Să mă mint, să mint întreaga lume, să trăiesc în neadevăr. Asta în cel mai bun caz, dacă nu mă vor obliga să spun că negrul e alb. Adică să fiu indiferentă. Să îmi cer scuze pentru că nu am susținut începutul operațiunii militare. Și mai departe să accept toate regulile jocului, pe care mi le vor propune. Este singurul mijloc ca să mă întorc în Rusia și să nu mă pună la închisoare”, a explicat artista.

Pe 25 februarie, la o zi după începutul invaziei Ucrainei de către Rusia, Ciulpan Hamatova a publicat pe Facebook un mesaj prin intermediul căruia s-a pronunțat împotriva războiului și a cerut încetarea acțiunilor militare.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: