Administratorul canalului de Telegram, care publica imagini intime cu femei, dat în căutare internațională
Full Article 2 minutes read

Administratorul canalului de Telegram, care publica imagini intime cu femei, dat în căutare internațională

Administratorul canalului de Telegram, pe care erau încărcate fotografii și filmări în ipostaze intime ale unor fete și femei din Republica Moldova, este dat în urmărire internațională. Informația a fost comunicată pentru TVR Moldova de către șeful Inspectoratului General al Poliției Viorel Cernăuțeanu. Oamenii legii din Moldova susțin că știu țara unde se află persoana și că urmează acţiunile procesuale care vor fi realizate cu responsabilii din ţara respectivă. 

„Noi cunoşteam deja cine este administratorul, investigăm, fiind anunţat chiar şi în căutare internaţională. Bineînţeles nu era pe teritoriul Republicii Moldova persoana respectivă. Este localizată. Cunoaştem locul aflării acesteia. Cunoaştem ţara unde se află persoana. Urmează acţiunile procesuale care vor fi realizate cu colegii din ţara respectivă”, a declarat Cernăuțeanu.

Acest canal de Telegram, potrivit sursei citate, a fost creat în luna martie. Reprezentanţii poliţiei au spus că în acest caz sunt iniţiate şapte cercetări penale pentru încălcarea inviolabilităţii vieţii persoanei şi pentru şantaj.

Până în prezent sunt cel puţin 33 de victime. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, toţi cei implicaţi riscă până la şapte ani de închisoare.

Amintim că în mai multe grupuri de Telegram erau distribuite imagini intime cu femei din Republica Moldova. Unul dintre cele mai cunoscute grupuri este „Car Vertical”, care de pe 28 august este indisponibil. Totuși, mișcarea în sine nu a dispărut, sunt și alte grupuri care continuă aceleași practici. Poliția Republicii Moldova a declarat anterior că investighează cazurile, inclusiv cu parteneri din afara țării, și că au fost pornite mai multe cauze penale. Totodată, poliția a menționat că a cerut informații despre cei implicați în ilegalitate de la administratorii aplicației Telegram, precum și blocarea unui astfel de cont. Detalii AICI.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: