Adrian Efros și Mircea Geoană, întâlnire la Bruxelles. Ministerul de Interne: parteneriatul cu NATO va continua
Full Article 2 minutes read

Adrian Efros și Mircea Geoană, întâlnire la Bruxelles. Ministerul de Interne: parteneriatul cu NATO va continua

Ministrul Afacerilor Interne, Adrian Efros, se află într-o vizită la Bruxelles. Ministrul a avut pe 29 aprilie o întrevedere cu secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană. Oficialii au convenit să continuie colaborarea dintre Republica Moldova și Alianța Nord-Atlantică pentru „întărirea securității și stabilității în regiune”. 

Potrivit unui comunicat publicat de Ministerul Afacerilor Interne (MAI), în cadrul întrevederii, Adrian Efros și Mircea Geoană au evaluat în comun tabloul de securitate actual și au analizat modalitățile de intensificare a nivelului de informare al autorităților din Bruxelles, cu privire la situația din regiune.

Totodată, demnitarii au abordat subiecte ce țin de consolidarea rezilienței Republicii Moldova, dar și perspectivele și prioritățile de cooperare cu statele membre ale Uniunii Europene. Totodată, a fost discutată implementarea obiectivelor Planului Individual de Acţiuni al Parteneriatului RM-NATO, consolidarea capacităților de apărare a Republicii Moldova și cooperarea în combaterea noilor amenințări la adresa securității țării noastre.

În cadrul discuțiilor, ministrul Adrian Efros a subliniat importanța consolidării democrației și a securității în Republica Moldova, evidențiind angajamentul continuu al statului în aceste domenii. Domnul Efros a apreciat sprijinul și expertiza oferită de NATO, accentuând importanța cooperării continue în domeniile de interes comun”, se arată în comunicat.

La rândul său, Mircea Geoană a menționat „importanța” colaborării strânse între NATO și Republica Moldova în consolidarea capacităților de securitate și în abordarea eficientă a amenințărilor comune. „Acesta a evidențiat angajamentul NATO în sprijinirea eforturilor de consolidare a democrației și a securității în Republica Moldova și a subliniat necesitatea unei abordări integrate a Guvernului în fața provocărilor actuale de securitate”, au comunicat reprezentanții MAI.

De asemenea, interlocutorii au stabilit că parteneriatul dintre Moldova și NATO va continua. „Ambele părți au exprimat recunoștința pentru parteneriatul solid și au convenit să continue colaborarea pentru întărirea securității și stabilității în regiune, pentru a răspunde eficient provocărilor actuale și viitoare”, se mai arată în comunicatul MAI.

Adrian Efros și Mircea Geoană, întâlnire la Bruxelles. Ministerul de Interne: parteneriatul cu NATO va continua

Facebook/MAI


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: