Agricultorii din Hîncești au organizat un protest. Cer compensații pentru cerealele din grupa a doua (STREAM NM)
Full Article 2 minutes read

Agricultorii din Hîncești au organizat un protest. Cer compensații pentru cerealele din grupa a doua (STREAM NM)

Câteva zeci de agricultori din Hîncești au organizat un protest. Aceștia susțin că nu au primit compensațiile promise pentru cerealele din grupa a II-a. De asemenea, ei sunt nemulțumiți de unele prevederi din documentul de politică fiscală și vamală propus de Ministerul Finanțelor pentru anul viitor.

UPDATE (15:35) Corespondentul NM Daria Slobodcikova a ajuns la fața locului și transmite LIVE.

Протест аграриев в Хынчештском районе. Стрим NM

Posted by NewsMaker.md on Monday, 19 October 2020

Imagini live de la fața locului au fost transmise de către liderul Partidului „Democrația Acasă”, Vasile Costiuc.

„Nu credem promisiunilor. Și nu vrem să mai discutăm cu Perju (ministrul Agriculturii, NM). Poate a veni Igor Nicolaevici (Igor Dodon, NM). Dacă nu vor veni aici, mergem noi la Chișinău. Ei stau cu „kulioacele” pline, iar la pătura de jos nici nu se uită”, a declarat unul dintre protestatari.

„E aceeași problemă, care a rămas nesoluționată. Din revendicările pe care le-am avut la primul protest, doar cât au fost compensate pierderile din cerealele din prima grupă, cu toate că nu a fost inclusă mazărea, secara în compensații. Dar nu avem nicio compensație pentru cerealele din grupa a doua. Cerem compesații de 3 000 lei/ha pentru culturile din grupa a doua, prelungirea cu doi ani a mecanismului de restituire a TVA. Ei vor să majoreze până la 12% impozitul la realizarea producției agricole. Noi cerem să rămână la cota de 8%. De asemenea, ei vor să introducă taxa rutieră în acciz de anul viitor ceea ce va fi o povară și mai mare pentru noi”, a explicat un alt agricultor din ce motiv protestează.

Manifestanții susțin că țin legătura cu agricultorii din Ștefan Vodă, Căușeni, Basarabeasca, Telenești și alte regiuni ale țării și că urmează să protesteze și aceștia.

Fermierii din Hincesti au ieșit din nou la protest.

Posted by Democrația Acasă on Monday, 19 October 2020

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: