Air Moldova a intrat oficial în procedură accelerată de restructurare: Datoriile depăşesc 2 miliarde
Full Article 2 minutes read

Air Moldova a intrat oficial în procedură accelerată de restructurare: Datoriile depăşesc 2 miliarde

Compania aeriană Air Moldova a intrat oficial în procedură accelerată de restructurare, metodă pentru a scăpa de pretenţiile imediate ale creditorilor, scrie Mold-street.

Se întâmplă după aproape jumătate de an de suspendare a zborurilor. Ultima dată compania a anunţat că zborurile sunt sistate până pe 14 septembrie 2023 inclusiv, iar pasagerii vor primi notificare la adresele de email cu opțiunile de rambursare și rebooking.

Potrivit companiei, rambursările pentru zborurile anulate se procesează în continuare, iar cei care au procurat biletele online, pe site-ul companiei, vor primi rambursarea la solicitare, pe cardul cu care a fost achitat biletul. Anunţurile respective au devenit o obişnuinţă din aprilie 2023, când Air Moldova a suspendat toate zborurile.

Anunţul instanţei de insolvenţă

Conform unui aviz publicat la finele lunii iulie, de instanţa de insolvenţă, creditorii Air Moldova sunt atenționaţi despre faptul că termenul-limită de depunere a referinţei creditorilor la cererea introductivă de intentare a procedurii accelerate de restructurare, precum şi despre termenul-limită de înregistrare a cererii de admitere a creanţelor asupra patrimoniului debitorului, este data de 21 august 2023. Adică, deja a trecut termenul.

De asemenea, în aviz se menţionează că „termenul de verificare a creanţelor, de întocmire şi de comunicare a tabelului de creanţe este data de 28 august 2023, ședința de validare a creanţelor este stabilită pentru data de 20 septembrie 2023, ora 09.00, în incinta Judecătoriei Chișinău, sediul Central, judecător Ceban Alexandru”, iar Adunarea creditorilor de votare a planului procedurii accelerate de restructurare va avea loc pe 25 septembrie 2023, ora 09.00, la sediul Air Moldova: bd. Dacia 80/2, mun. Chișinău.

Conform anunţului, creditorii pot lua cunoştinţă de proiectul planului procedurii accelerate de restructurare la sediul companiei și cel al administratorului provizoriu.

Citește mai departe pe Mold-street.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: