Air Moldova nu a reluat zborurile, așa cum planifica anterior. Ce spun reprezentanții companiei?
Full Article 3 minutes read

Air Moldova nu a reluat zborurile, așa cum planifica anterior. Ce spun reprezentanții companiei?

Air Moldova și-a anulat toate cursele avia până la sfârșitul lunii mai, deși anterior compania anunța că restricțiile de zbor vor fi aplicate până pe 15 mai. Informația a fost confirmată pentru NM de serviciul de presă al companiei aeriene.

„Pasagerii au fost informați, continuăm să rambursăm banii. De îndată ce vor fi vești despre restabilirea zborurilor, cu siguranță vă vom informa”, au declarat reprezentanții Air Moldova pentru NM.

Amintim că Air Moldova a anunțat pe 2 mai că suspendă, din aceeași zi, toate zborurile sale și oprește vânzarea biletelor, solicitând, în instanță, o restructurare accelerată pentru a evita falimentul. Compania susținea că reluarea activității va fi posibilă în termen de 3 zile de la pronunțarea deciziei de către instanță. Mai târziu, Air Moldova a venit cu precizări, menționând că își va suspenda zborurile și va opri vânzarea biletelor doar până pe data de 15 mai.

Precizăm că problemele cu care se confruntă Air Moldova au ajuns în vizorul autorităților, dar și a societății civilie, după ce compania a început să își anuleze masiv zborurile, din aprilie, curent. Mai târziu, pe rețelele de socializare a apărut o petiție în care angajații Air Moldova i-au cerut Maiei Sandu să intervină și să prevină falimentul companiei aeriene. Angajații Air Moldova au mai susținut că nu și-au mai primit salariile de câteva luni. Air Moldova a declarat atunci că a ajuns în această situație din cauza unei condiționări a băncii de a majora suma de depozit pentru garantarea rambursării biletelor neutilizate.

În răspuns, șefa statului a declarat că cererea nu intră în prerogativele Președinției și că „resursele financiare sunt la bugetul de stat”, însă datoriile acumulate de Air Moldova trebuie să le întoarcă „cei care le-au făcut”. În același timp, președinta a menționat că autoritățile așteaptă „noutăți de la Procuratură despre modul în care a fost falimentată această companie atunci când era în proprietatea statului, după care privatizată”.

Situația din jurul companiei aeriene a fost comentată și de președintele Parlamentului, Igor Grosu, dar și premierul Dorin Recean. Oficialii au declarat că Air Moldova ar fi fost fraudată și furată deliberat de politicianul fugar Ilan Șor, condamnat la închisoare în dosarul „frauda bancară”. Mai târziu, compania a negat implicarea lui Șor în activitatea Air Moldova și a respins acuzațiile primelor persoane în stat.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: