Conturi blocate și condiționări de la bancă. Air Moldova, reacție la ultimele 3 zboruri anulate 
Full Article 3 minutes read

Conturi blocate și condiționări de la bancă. Air Moldova, reacție la ultimele 3 zboruri anulate 

Air Moldova a venit cu precizări despre cele 3 zboruri anulate pe 12 aprilie. Compania aeriană a spus că i-au fost blocate conturile, astfel nu a avut posibilitatea să-și achite serviciile ca ulterior să fie operate zborurile. Air Moldova a declarat că a ajuns în această situație din cauza unei condiționări a băncii de a majora suma de depozit pentru garantarea rambursării biletelor neutilizate. 

Potrivit companiei, Air Moldova a rămas cu conturile blocate pe 12 aprilie.

„Din acest motiv, compania nu a avut posibilitatea să achite serviciile Întreprinderii de Stat Aeroportul Internațional Chișinău, aeronavelor contractate în regim wet lease și alimentarea cu combustibil a acestora pentru a opera cele 3 zboruri, ulterior anulate”, a menționat compania, în seara zilei de 12 aprilie.

Totodată, compania anunța că deja a ajuns la un numitor comun „cu creditorul care a blocat conturile și poate opera cu acestea în regim normal”.

„Cu toate că, Air Moldova se află într-o situație dificilă, fără aeronavele proprii din luna martie, compania a fost condiționată de către bancă să majoreze suma de depozit pentru garantarea rambursării biletelor neutilizate. Ceea ce înseamnă că: Air Moldova nu încasează o mare parte din bani în urma vânzărilor online, astfel formându-se un deficit de mijloace bănești necesare pentru activitatea companiei”, a declarat compania.

Se mai precizează că Air Moldova a înaintat băncii o rugăminte de a revedea condițiile stabilite, fapt ce ar permite utilizarea unei părți din suma de depozit pentru achitarea prestatorilor, în special pentru următoarele 2 săptămâni având în vedere fluxul sporit de pasageri din cauza sărbătorilor pascale. Banca a refuzat solicitarea companiei, a menționat Air Moldova.

„Din păcate banca refuză să înțeleagă că, Air Moldova achită zilnic pentru prestarea serviciilor față de Întreprinderea de Stat Aeroportul Internațional Chișinău, aeronavele contractate și alimentarea cu combustibil, iar în cazul nerespectării acestei condiții, prestatorii enumerați mai sus refuză deservirea companiei și o forțează să anuleze zboruri”, a precizat Air Moldova.

Într-un final, compania a precizat că zborurile din seara zilei de 12 aprilie nu au suferit modificări și că „Air Moldova își continuă activitatea”.

***

Pe 12 aprilie, Air Moldova a anunțat despre anularea curselor Roma – Chişinău, Milano – Chişinău şi Londra – Chişinău. Anunțul a fost făcut cu puțin timp înainte de ora la care cursele ar fi trebuit să fie operate.

Incidentul a provocat un val de indignare din partea clienților companiei. O femeie, care ar fi trebuit să fie pasageră a cursei Roma – Chișinău, și-a exprimat nemulțumirea în legătură cu situația creată pe o rețea de socializare. „Air Moldova sunteți ***? Anunța-ți despre anularea zborului cu două ore înainte de zbor??? Stau sute de oameni în aeroport!!! Guvernul Republicii Moldova, ce să facă cetățenii blocați în aeroportul din Roma? Azi Air Moldova a anulat vreo patru zboruri, cu câteva ore înainte de zbor!!!”, a scris aceasta.

Ulterior, Autoritatea Aeronautică Civilă a recomandat pasagerilor „care sunt blocați în aeroporturi să solicite asistență din partea operatorului aerian care are obligațiunea de a oferi pasagerilor cazare și hrană până la identificarea opțiunilor de rerutare spre destinația finală”.

Totodată, Autoritatea a precizat că motivul pentru care cursele de zbor au fost anulate este situația financiară precară a Air Moldova, dar și imposibilitatea achitării pentru serviciile prestate de către terț. În acest context, Autoritatea a informat că monitorizează îndeaproape situația curentă a operatorului aerian.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: