Air Moldova respinge declarațiile privind falimentul companiei: „Ne restructurăm”
Full Article 2 minutes read

Air Moldova respinge declarațiile privind falimentul companiei: „Ne restructurăm”

Air Moldova respinge declarațiile ministrei Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Lilia Dabija, privind falimentarea companiei aeriene. Compania a emis o notă informativă în care dă asigurări că Air Moldova continuă să parcurgă etapele procesului de restructurare și îndeamnă politicienii să se abțină de la a comenta situația din jurul companiei.  

„Compania aeriană Air Moldova nu a anunțat sistarea în totalitate a activității sale sau falimentul. (…) Managementul Air Moldova continuă să aplice toate instrumentele legale pentru a nu permite falimentul Operatorului Național, deși autoritățile deja sunt în căutarea „înlocuitorilor” promovând interesele proprii în favoarea altor operatori privați. (…) Rugăm să vă abțineți de la implicarea în domeniile în care competențele și cunoștințele dvs. sunt restrânse în limita informațiilor eronate pe care le dețineți”, se arată în reacția Air Moldova.

Declarațiile operatorului național vin după ce ministra Liliana Dabija a declarat, în cadrul emisiunii „Punctul pe Azi” de la TVR Moldova, că Air Moldova ar fi la un pas de faliment, din cauza managementului defectuos. Oficiala a mai menționat că autoritățile poartă discuții li negociază cu alți operatori aerieni.

„Suntem la moment în discuții cu diferiți operatori, inclusiv cu cei din România, cu cei din Ungaria, cu cei din Polonia, astfel încât piața noastră să servească loc de prestare a acestor servicii, să fie o piață sigură de dezvoltare și cel mai important să acoperim acele destinații de zboruri care nu mai sunt acoperite la moment de Air Moldova”, a declarat ministra.

De menționat că cel mai mare operator aerian din Republica Moldova a suspendat toate zborurile până pe 16 iunie. Air Moldova a menționat că pasagerii pot solicita rambursarea integrală al costului biletului, urmând instrucțiunile primite pe adresa email.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: