Al 53-lea schimb de prizonieri dintre Ucraina și Rusia: printre cei 100 de ucraineni eliberați se numără 10 civili
Full Article 2 minutes read

Al 53-lea schimb de prizonieri dintre Ucraina și Rusia: printre cei 100 de ucraineni eliberați se numără 10 civili

Direcția principală de informații a Ministerului Apărării de la Kiev a anunțat că, în noaptea de 28 spre 29 iunie, s-a încheiat cel de-al cincizeci și treilea schimb de prizonieri de război dintre Ucraina și Federația Rusă. Astfel, în Ucraina au fost întorși 90 de militari și 10 civili, iar în Rusia – 90 de militari, scrie Ucrainskaya Pravda

Prima etapă a schimbului de prizonieri de război a avut loc pe 25 iunie, Ucraina și Rusia făcând schimb de a câte 90 de militari. Zece ucraineni care au fost condamnați în peninsula anexată ilegal de Rusia Crimeea, în autoproclamata „DNR” și în Belarus au fost întorși în Ucraina ca parte a celei de-a doua etape a schimbului de prizonieri de război.

Președintele Ucrainei, Vladimir Zelenski, a declarat că printre cei care s-au întors se numără vicepreședintele Mejlis-ului poporului tătar din Crimeea, Nariman Dzhelyal, care a fost reținut în 2021. Ucraina a returnat, de asemenea, preoții Bisericii Greco-Catolice Ucrainene Bogdan Galeta și Ivan Levițki, un angajat al Muzeului de Artă Gorlovka Elena Peh și Valerii Matyușenko, care a fost acuzat de spionaj de tribunalul „DNR”. De asemenea, în Ucraina s-au întors Nicolai Șveț, Natalia Zaharenco, Pavel Kuprienko, Ludmila Goncearenko și Ecaterina Briuhanova, care au fost condamnați în Belarus.

Mulțumesc fiecărui și fiecăreia pentru ajutor! Vreau să mulțumesc echipei noastre care lucrează la eliberarea prizonierilor și să recunosc eforturile Vaticanului de a-i aduce pe acești oameni acasă. Îi vom elibera pe toți ai noștri”, a transmis Vladimir Zelenski pe canalul său de Telegram.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: