Ala Nemerenco, după ce un spital din Hâncești a cerut medicamente pe datorie: „Nu lăsați mâinele în jos, informați-ne!”
Full Article 2 minutes read

Ala Nemerenco, după ce un spital din Hâncești a cerut medicamente pe datorie: „Nu lăsați mâinele în jos, informați-ne!”

Ministra Sănătății Ala Nemerenco a venit cu explicații după ce o instituție medicală din Hâncești a fost nevoită să ceară pe datorie echipamente medicale. Nemerenco dă vina pe războiul din Ucraina pentru dispariția „bruscă” a medicamentelor și consumabilelor medicale din spitale. „Veneau pe cale maritimă prin portul din Odesa”, explică Nemerenco pe pagina sa Facebook.

Potrivit Alei Nemerenco, problema legată de lipsa unor consumabile sau a unor medicamente în spitale nu este una de sistem, ci ține strict de administrarea spitalelor.

„Nu doar că administrația ar avea carențe în gestionare, dar zeci de ani majoritatea guvernărilor care s-au perindat au abordat un stil arogant, ei considerându-se zei, iar pe ceilalți – plebei. Nimeni nu îndrăznea, Doamne ferește, să deranjeze și să comunice cu Măria Sa Ministrul”, a scris Nemerenco.

În context, ministra Sănătății a îndemnat directorii de spitale, medicii și pacienții care se confruntă cu probleme să informeze ministerul de resort. „Problema cu asigurarea SR Hîncești cu sisteme de perfuzie a fost soluționată în 5 minute și foarte simplu”, a conchis Ala Nemerenco.

De precizat că Spitalul Raional Hâncești a cerut pe datorie sisteme pentru transfuzia sângelui de la alte instituții medicale. Documentul, semnat de conducerea instituției medicale pe 14 iunie, a fost făcut public de fostul prim-ministru al țării Ion Chicu. În mesajul postat, ex-premierul a criticat activitatea ministrei Nemerenco. „Analfabeta asta cu diplomă a compromis din nou procesul de achiziții pentru sistemul public de sănătate. Pacienții trebuie să-și cumpere elementarul, iar managerii de spitale trimit așa scrisori în disperare…”, a scris Chicu pe pagina sa de Facebook.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Хотите поддержать то, что мы делаем?

Вы можете внести вклад в качественную журналистику, поддержав нас единоразово через систему E-commerce от банка maib или оформить ежемесячную подписку на Patreon! Так вы станете частью изменения Молдовы к лучшему. Благодаря вашей поддержке мы сможем реализовывать еще больше новых и важных проектов и оставаться независимыми. Независимо от того, как вы нас поддержите, вы получите небольшой подарок. Переходите по ссылке, чтобы стать нашим соучастником. Это не сложно и даже приятно.

Поддержи NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: