Alegeri prezidențiale în Belarus. În cursă s-au înscris cinci candidați 
Full Article 1 minutes read

Alegeri prezidențiale în Belarus. În cursă s-au înscris cinci candidați 

În Belarus au loc alegeri prezidențiale, astăzi, 9 august. Principalii favoriți ai cursei electorale sunt actualul șef al statului, Alexandr Lukașenko și candidatul opoziției, Svetlana Tihanovscaia, informează portalul Hromadske

Potrivit sursei citate, în Belarus sunt deschise 5767 de secții de votare, iar 44 de secții de votare sunt deschise în afara țării. Președintele este considerat ales dacă mai mult de jumătate dintre cetățenii care au venit la alegeri votează pentru el. Al doilea tur de alegeri din Belarus a avut loc tocmai în 1994. În alți ani, Lukașenko a câștigat în primul tur.

Pe lângă Lukașenko, care este în funcție de 26 de ani, la alegeri participă Svetlana Tihanovscaia, Anna Konopatskaya, Andrei Dmitriev și Serghei Cherecheni. Tihanovscaia este considerată principalul adversar a lui Lukașenko.

Sursa citată mai notează că în centrul orașului Minsk, la Palatul Republicii și Palatul Sindicatelor au fost instalate garduri. Intrarea în Piața Independenței a fost blocată, iar parcarea pe străzile din apropiere a fost interzisă.

Precizăm că secțiile de votare vor fi deschise între orele 8:00 și 20:00.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: