Alegeri prezidențiale. Unde pot vota astăzi moldovenii din Italia?
Full Article 3 minutes read

Alegeri prezidențiale. Unde pot vota astăzi moldovenii din Italia?

Duminică, 15 noiembrie, cetățenii Republicii Moldova își aleg președintele țării. Pentru alegătorii din Italia au fost deschise 30 de secții de votare, care vor fi activa între orele 7:00 și 21:00. Adresele secțiilor de votare din orașele Milano, Bologna, Parma și Verona au fost schimbate față de primul tur de scrutin. Și alegătorii din Roma trebuie să țină cont de posibilele ambuteiaje, din cauza că în această zi este organizată „Duminică ecologică”.

Cetățenii Republicii Moldova care se află în Italia își pot exercita dreptul la vot la una din cele 30 de secții de votare. De menționat că adresele secțiilor de votare din orașele Milano, Bologna, Parma și Verona au fost schimbate.

Iar la Roma traficul rutier va fi parțial limitat, din cauza că în această zi în orașul Roma este organizată „Duminică ecologică”, ce are drept scop limitarea poluării atmosferice și sensibilizarea cetățenilor cu privire la calitatea aerului și durabilitatea mediului.

Această măsură prevede suspendarea totală a circulației în „Zona Traficului Limitat-Centura Verde” (vezi harta). Interdicția de circulație va fi în vigoare în intervalele orare 7.30 – 12.30 și 16.30 – 20.30, chiar și pentru vehiculele cu permise de acces și circulație în zone cu trafic restricționat.

Sediul Ambasadei este situat în cartierul Monte Mario, str. Francesco Cherubini 27, respectiv, nu se află în zona traficului limitat. Pentru a vă deplasa cu automobilul propriu și pentru a evita sancțiunile contravenționale vă recomandăm să folosiți șoseaua de centură a Romei (Grande Raccordo Anulare) ieșierea str. Trionfale. Transportul public va circula în regim normal.

Desfășurarea procesului electoral a fost permisa de autoritățile competente italiene, însă, trebuie să se desfășoare în conformitate prevederile Decretului Consiliului de Miniștri al Italiei din 03 noiembrie 2020, stabilite pentru zonele de securitate sanitară.

În regiunile din zona „galbenă” este permisă deplasarea pe timp de zi, fiind interzisă în intervalul de timp 22.00-05.00.

Pentru regiunile din zona roșie și zona portocalie, deplasarea se va face în baza unei autocertificări care poate fi descărcată accesând link-ul ACESTA sau ACESTA.

Dreptul la vot îl au cetățenii Republicii Moldova care au cel puțin 18 ani, în baza unui dintre următoarele acte de identitate:

– pașaport (chiar dacă termenul de valabilitate a expirat);

– buletin de identitate valabil;

– livret de marinar.

Alegătorii pot vota fie pentru Maia Sandu, fie pentru Igor Dodon.

Secțiile de votare vor fi deschise între orele 07.00-21.00

Alegeri prezidențiale. Unde pot vota astăzi moldovenii din Italia?

Ambasada Republicii Moldova în Italia

 

 

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: