Alegerile europarlamentare din iunie: adresele celor 52 secții de vot care vor fi deschise în Moldova 
Full Article 2 minutes read

Alegerile europarlamentare din iunie: adresele celor 52 secții de vot care vor fi deschise în Moldova 

Pentru alegerile europarlamentare din 9 iunie, în Republica Moldova vor fi deschise 52 de secții de votare. Precizările au fost făcute de Ministerul român al Afacerilor Externe pe 11 mai. În total, la alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European, Ministerul român va organiza peste 900 secții de votare în străinătate. 

Ministerul român al Afacerilor Externe a anunțat că organizează 915 secții de votare în străinătate la alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European din 9 iunie 2024.

Cele mai multe secții vor fi organizate în statele în care se regăsesc cele mai numeroase comunități de cetățeni români: Italia (150 de secții), Spania (147 de secții), Regatul Unit al Marii Britanii (104 secții), Germania (87 secții), Franța și Principatul Monaco (67 de secții), Republica Moldova (52 secții), SUA (45 secții), Belgia (24 secții), Austria (17 secții), Irlanda (16 secții), Regatul Țărilor de Jos (16 secții), Danemarca (14 secții), Canada (12 secții).

Ministerul a precizat că, la alegerile din 9 iunie, cetățenii români cu drept de vot care domiciliază, au reședința sau se află temporar în străinătate pot vota la orice secție organizată în străinătate, pe baza unui document de identitate românesc valabil în ziua votării: cartea de identitate; cartea electronică de identitate; cartea de identitate provizorie; buletinul de identitate; paşaportul diplomatic; paşaportul diplomatic electronic; paşaportul de serviciu; paşaportul de serviciu electronic; paşaportul simplu; paşaportul simplu electronic; paşaportul simplu temporar; în cazul elevilor din şcolile militare, carnetul de serviciu militar.

La scrutinul din 9 iunie 2024 votarea începe la ora locală 07:00 și se încheie la ora 22:00. Alegătorii care la ora 22:00 se află la sediul secţiei de votare, precum şi cei care se află la rând în afara sediului secţiei de votare pentru a intra în localul de vot pot să exercite dreptul de vot până la ora locală 23:59.

Lista secțiilor de votare din Moldova și adresele sediilor acestora poate fi văzută mai jos:

Alegerile europarlamentare din iunie: adresele celor 52 secții de vot care vor fi deschise în Moldova  Alegerile europarlamentare din iunie: adresele celor 52 secții de vot care vor fi deschise în Moldova 


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: