UPDATE Alerta cu bombă de la Aeroportul Internațional Chișinău s-a dovedit a fi falsă
Full Article 2 minutes read

UPDATE Alerta cu bombă de la Aeroportul Internațional Chișinău s-a dovedit a fi falsă

Polițiștii de frontieră din punctul de trecere Aeroportul Internațional Chișinău au fost alertați, în dimineața zilei de 4 iulie, despre o posibilă minare a Aeroportului. Imediat, au fost mobilizate toate echipele de intervenție ale serviciilor specializate ale MAI, totodată este căutată persoana care a semnalat despre existența explozivelor. 

Potrivit Poliției de Frontieră, alerta a fost înregistrată în jurul orei 07.10.

„Imediat după primirea informației, angajaţii Poliţiei de Frontieră au anunțat toate entitățile care prestează servicii în aeroport în vederea sporirii măsurilor de securitate, la fel au fost mobilizate toate echipele de intervenție ale serviciilor specializate ale MAI: IP Botanica, Departamentul Situații Excepționale Serviciul Bomb-Tehnic și altele”, comunică reprezentanții de la Frontieră.

Concomitent se menționează că a fost creat un grup de documentare a situației, format din ofițerii de investigații și ofițeri de urmărire penală ai Poliției de Frontieră care au demarat acțiuni de identificare a celui care a semnalat existența explozivelor.

„Toți călătorii au fost evacuați din Aeroport pe durata verificărilor, în vederea securității acestora”, adaugă reprezentanții Poliției de Frontieră, care menționează că vor reveni cu detalii.

UPDATE: 10.05 Polițiștii de Frontieră anunță că alarma cu explozive s-a dovedit a fi falsă. Astfel, în prezent se întreprind toate măsurile pentru a identifica și reține persoana care a amenințat Aeroportul.

La fel se anunță că punctul de trecere a frontierei Aeroportul Internaţional Chişinău și-a reluat activitatea în regim normal.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: