Alertă cu bombă la Judecătoria Chișinău sediul Buiucani. Clădirea a fost evacuată
Full Article 2 minutes read

Alertă cu bombă la Judecătoria Chișinău sediul Buiucani. Clădirea a fost evacuată

Judecătoria Chișinău sediul Buiucani a fost evacuată pe 28 iunie, în urma unei alerte cu bombă. 

UPDATE (15:45) Alerta s-a dovedit a fi falsă.

În jurul orei 13:50, Inspectoratul de Poliție Buiucani, a fost sesizat precum că în Incinta Judecătoriei Chișinău sediul Buiucani, este amplasat un obiect explozibil. Apelul la serviciul 112 fiind făcut de un bărbat.

La fața locului imediat s-au deplasat toate serviciile specializate.

Forțele de ordine au încercuit zona și evacuat toți angajații și cetățenii care la moment se aflau în incinta clădirii.

La fel, la fața locului au fost solicitați angajații secției tehnico-explozibile pentru a verifica clădirea. Toate serviciile specializate activează la fața locului.

Știre în curs de actualizare

Potrivit legii, persoanele care anunță cu bună știință despre alerte falsă cu bombă riscă amendă în mărime de la 27 500 la 42 500 lei, muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 la 240 de ore sau până la 2 ani de închisoare.

Potrivit oamenilor legii, o alertă falsă cu bombă costă bugetul de stat 30 de mii de lei, dar cheltuielile pot ajunge până la 100 mii, în cazul unor locaţii precum gara sau aeroportul, unde întreaga activitate este dată peste cap pentru câteva ore.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: