UPDATE Alertă cu bombă (falsă) la Judecătoria Chișinău, sediul Centru. Persoanele din interior, evacuate
Full Article 2 minutes read

UPDATE Alertă cu bombă (falsă) la Judecătoria Chișinău, sediul Centru. Persoanele din interior, evacuate

Alertă cu bombă la Judecătoria Chișinău, sediul Centru. Toate persoanele au fost evacuate, iar oamenii legii efectuează verificări. Informația a fost confirmată pentru NM de către Diana Fetco, șefa secției comunicare și protocol din cadrul Inspectoratului General al Poliției.

Fetco a menționat că apelul telefonic cu privire la alertă a fost efectuat de o persoană anonimă și a parvenit la ora 10:35.

„Momentan toate persoanele au fost evacuate și sunt efectuate verificări”, a comunicat reprezentanta Poliției.

UPDATE: În urma verificărilor efectuate de oamenii legii, obiecte explozive nu au fost depistate.

De menționat că pe 29 august curent, șeful Inspectoratului General al Poliției Viorel Cernăuțeanu a anunțat că de la începutul anului, în Republica Moldova au parvenit 148 de alerte false cu bombă. Pentru verificarea informațiilor au fost cheltuite peste 2,26 mln lei.

Procuratura Generală a anunțat pe 25 august despre pornirea urmăririi penale pentru acte de terorist. De asemenea, Ministerul de Interne a propus înăsprirea sancțiunilor pentru alertele false cu bombă.

Potrivit notei informative a MAI, dacă până în prezent anunțul cu bombă era pedepsit cu până la 2 ani de închisoare, propunerea de modificare a Codului Penal prevede ca pedeapsa să fie cuprinsă între 2 și 5 ani de închisoare, iar plafonul amenzilor să crească începând cu 50 de mii de lei, până la un maxim de 150 de mii de lei.

Pe 5 septembrie curent, președinta Maia Sandu a menționat că alertele cu bombă din ultima perioadă au vizat cel mai mult instanțele de judecată – „având ca scop tergiversarea ședințelor”. Astfel, șefa statului a anunțat că Serviciul de Informații și Securitate și Ministerul Afacerilor Interne au pregătit un mecanism comun de estimare a riscurilor.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: