Alertă de călătorie: moldovenii, îndemnați să evite Iranul. Ce trebuie să cunoască cetățenii care se află pe teritoriul țării
Full Article 1 minutes read

Alertă de călătorie: moldovenii, îndemnați să evite Iranul. Ce trebuie să cunoască cetățenii care se află pe teritoriul țării

Ambasada Republicii Moldova în Republica Islamică Iran, care își are reședința în Baku, a emis un avertisment pentru cetățenii moldoveni, recomandându-le să evite orice deplasare în Iran din cauza riscurilor de securitate crescute în regiune.

De asemenea, ambasada a subliniat că moldovenii aflați în Iran au opțiunea de a părăsi țara fie pe cale aeriană, fie prin traversarea frontierei terestre cu Turcia sau Armenia, în condițiile în care punctul de trecere de la granița dintre Iran și Azerbaidjan rămâne închis.

Pentru moldovenii care se află în Iran și se confruntă cu situații urgente, precum accidente, decese sau alte evenimente neprevăzute și periculoase, ambasada recomandă să contacteze Secția Consulară la numărul de urgență +994 50 228 51 35. Totodată, ambasada a menționat că acest număr nu este destinat pentru furnizarea de informații consulare.

Recent, pe 1 octombrie 2024, Iranul a lansat rachete către Israel, iar autoritățile israeliene au avertizat că vor răspunde cu atacuri. Înaintea acestui incident, Statele Unite ale Americii avertizaseră că o astfel de acțiune ar putea fi iminentă.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: