Alertă de manipulare: Guvernul anunță că mai mulți moldoveni ar fi primit mesaje cu invitații de înrolare în armată
Full Article 2 minutes read

Alertă de manipulare: Guvernul anunță că mai mulți moldoveni ar fi primit mesaje cu invitații de înrolare în armată

Reprezentanții Guvernului Republicii Moldova declară că mai mulți moldoveni au primit mesaje false cu invitații de înrolare în armată. Astfel, autoritățile dezmint informațiile de înrolare a cetățenilor moldoveni, iar materialele legate cu privire la acest subiect, potrivit Guvernului, au fost transmise poliției. 

„Alertă de manipulare: Mai mulți cetățeni ai Republicii Moldova au primit mesaje textuale false cu invitații de înrolare în armată. Guvernul dezminte oficial această manipulare, nici un program de înrolare nu este în derulare și nu se planifică”, se arată într-o declarație a Guvernului.

Potrivit autoritățile, materialele legate de acest fals au fost transmise poliției, iar cei care distribuie astfel de falsuri poartă răspundere penală.

***

Amintim că, pe 24 februarie, în jurul orei 5:00, Vladimir Putin a anunțat începerea operațiunii militare în Ucraina. Liderul de la Kiev Vladimir Zelenski a declarat stare de război în Ucraina. Potrivit presei, s-au produs mai multe explozii la Odesa, Kiev, Harkov, Dnepr și Kramatorsk.

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a convocat în această dimineață, începând cu ora 8.00, ședința Consiliului Suprem de Securitate, în legătură cu situația din Ucraina. Șefa statului a anunțat că Guvernul va solicita Parlamentului să declarare stare de urgență în Republica Moldova.

„Solicit cetățenilor Republicii Moldova, care se află în vizită sau ședere în Ucraina, să se întoarcă acasă. Toate punctele de trecere a frontierei sunt deschise și funcționează în regim extins, cu echipe suplimentare”, a declarat șefa statului.

Spațiul aerian al Republicii Moldova rămâne închis începând cu ora 12:00.

Informații despre evenimentele din Ucraina, care se desfășoară chiar în aceste momente în LIVE Textul NM Război în Ucraina. Principalele evenimente.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: