„Alertă extremă“. Locuitorii din Tulcea, avertizați că pe teritoriul județului pot cădea bucăți de drone
Full Article 2 minutes read

„Alertă extremă“. Locuitorii din Tulcea, avertizați că pe teritoriul județului pot cădea bucăți de drone

Locuitorii din Tulcea au fost anunțați, prin RO-Alert, că bucăți de drone ar putea cădea pe teritoriul județului. Alerta a fost emisă în 17 localități din zona de nord a județului pe 23 august, la ora 01:00. S-a întâmplat după ce Ministerul român al Apărării a identificat drone care se apropiau de teritoriul țării. 

Locuitorii au primit mesaje cu privire la o „alertă extremă”. „Există posibilitatea căderii unor obiecte din spațiul aerian. Păstrați-vă calmul! Adăpostiți-vă în beciuri sau adăposturi de protecție civilă. În lipsa unui adăpost, rămâneți în interiorul casei, departe de geamuri și pereți exteriori. Durata estimată: 90 min”, au fost informați locuitorii din Tulcea.

News.ro scrie că structurile din apărare au identificat drone care se apropiau de teritoriul țării.

„În cursul nopţii trecute, la ora 01:00, a fost emis un mesaj RO-Alert pentru zona de Nord a judeţului Tulcea prin care populaţia a fost informată ca există posibilitatea căderii unor obiecte pe teritoriul naţional. Acest mesaj a fost emis după ce structurile cu rol de apărare din cadrul MApN (nota red. Ministerul Apărării al României) au identificat drone care se apropiau de teritoriul naţional”, a anunțat în dimineața zilei de 23 august Inspectoratul român pentru Situații de Urgență.

Localităţile din judeţul Tulcea în care a fost emis mesajul ro-alert sunt: Jijila, Grindu, Văcăreni, Luncaviţa, Isaccea, Niculiţel, Somova, Tulcea, Ceatalchioi, Nufăru, Frecăţei, Hamcearca, Maliuc, Pardina, Chilia Veche, C A Rosetti, Sulina.

Alarma aeriană a încetat la ora 01:43.

Inspectoratul român pentru Situații de Urgență a precizat că mesajele RO-Alert au rolul de informare a cetăţenilor privind măsurile pe care le poate lua pentru siguranţa lor.

„Alertă extremă“. Locuitorii din Tulcea, avertizați că pe teritoriul județului pot cădea bucăți de drone

news.ro

Amintim, mesaje RO-Alert au fost emise în 17 localități din nordul judeţului Tulcea și în noaptea de 24 iulie. Și atunci au fost observate drone care se apropiau de teritoriul României. Între timp, locuitorii județului semnalau la 112 că aud explozii. Menționăm, în acea noapte, Moscova a atacat cel mai mare port al Ucrainei aflat la Dunăre. Detalii AICI.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: