Alexandru Stoianoglo este noul procuror general al Republicii Moldova. Decretul a fost semnat de Dodon
Full Article 1 minutes read

Alexandru Stoianoglo este noul procuror general al Republicii Moldova. Decretul a fost semnat de Dodon

Președintele Igor Dodon a semnat decretul de numire a lui Alexandru Stoianoglo în funcția de procuror general. Anunțul a fost făcut astăzi, 29 noiembrie, de șeful statului, pe pagina sa de Facebook

„Procurorul general este mandatarul legalității și poartă obligația devotamentului față de patrie, responsabilității, integrității și a calităților morale, iar asta presupune că urmează să abordeze cu deosebit tact așteptările societății, în special privind dosarele de rezonanță referitoare la devalizarea sistemului bancar, fenomenul laundromat-ului, și altor infracțiuni economice care au tulburat sistemul financiar-bancar național. O reacție promptă, dar și acțiuni concrete sunt așteptate de societate în ceea ce privește concesionarea bunurilor statului, în special a Aeroportului Internațional Chișinău”, a menționat Igor Dodon.

Amintim că Alexandru Stoianoglo a fost desemnat joi, 28 noiembrie, de Consiliul Superior al Procurorilor, candidat la funcția de procuror general al Republicii Moldova.

Anterior, acesta a fost deputat și vicepreședinte al parlamentului, fiind ales pe listele Partidului Democrat din Moldova. Stoianoglo a candidat și la funcția de bașcan al Găgăuziei, însă fără succes.

 

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: