Alexei Lungu și partidul său nu mai sunt prezenți pe Facebook și Instagram. Meta le-a blocat paginile
Full Article 2 minutes read

Alexei Lungu și partidul său nu mai sunt prezenți pe Facebook și Instagram. Meta le-a blocat paginile

Alexei Lungu, liderul Partidului „Șansă” – afiliat oligarhului fugar Ilan Șor, a anunțat că paginile de Facebook și Instagram ale mai multor cetățeni ai Republicii Moldova, printre care ale sale și formațiunii sale, au fost blocate. Politicianul susține că persoanele vizate nu au fost anunțate în prealabil despre blocare, fiind doar informate post-factum că acțiunile au avut loc pentru „promovarea violenței” și „reprezentarea unei organizații periculoase”. 

Moldovenii de rând au devenit din nou victime ale mult lăudatei democrații occidentale. În dimineața zilei de azi mai mulți locuitori ai țării noastre au fost supuși unui nou atac sistemic și au constatat cu surprindere că le-au fost blocate conturile de Instagram și Facebook. Și eu mă număr printre jertfe. Și contul partidului nostru, „Șansă” a fost de asemenea blocat.

Nici eu, nici ceilalți utilizatori nu am primit, cum o cere regula, notificări prealabile. Și am fost, la fel, privați de dreptul de face o solicitare pentru a ne restabili conturile! Această opțiune a dispărut din setări din motive neanunțate… În rezultat, într-un un moment dat, sute dintre cetățenii noștri și-au pierdut paginile personale, găsind în locul lor verdictul: „Șters pentru promovarea violenței” sau și mai aberant: „… pentru că reprezintă o organizație periculoasă”, a scris Alexei Lungu pe canalul său de Telegram.

Precizăm că, momentan, atât conturile lui Alexei Lungu, cât și ale Partidului „Șansă”, de pe Facebook și Instagram nu sunt disponibile.

Alexei Lungu și partidul său nu mai sunt prezenți pe Facebook și Instagram. Meta le-a blocat paginile

Telegram/Alexei Lungu

Alexei Lungu și partidul său nu mai sunt prezenți pe Facebook și Instagram. Meta le-a blocat paginile

Telegram/Alexei Lungu

Aceasta nu este pentru prima dată când Meta, compania americană care deține Instagram și Facebook, blochează conturile lui Lungu, ale altor politicieni apropiați lui Șor și ale oligarhului fugar însuși. În iunie 2024, firma a blocat paginile de Facebook ale deputatei Marina Tauber, bașcanului Găgăuziei, Evghenia Guțul, precum și ale lui Ilan Șor și Alexei Lungu în urma unei sesizări din partea Serviciului de Informații și Securitate despre faptul că aceștia utilizau rețeaua de socializare pentru „promovarea dezinformării și propagandei”. Meta a declarat că a recurs la această măsură pentru că cei patru au fost identificați drept „persoane și organizații periculoase”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: