Alexei Navalnîi a acordat primul său interviu televizat după spitalizare (VIDEO)
Full Article 2 minutes read

Alexei Navalnîi a acordat primul său interviu televizat după spitalizare (VIDEO)

Politicianul rus Alexei Navlnîi a acordat primul său interviu televizat după otrăvire și spitalizare. Împreună cu soția sa, Iulia, a răspuns la întrebările adresate de jurnalistul Iurii Dudi, care administrează propriul său canal de YouTube, unde are aproape 8 milioane de abonați.

Interviul a fost publicat pe 5 octombrie și în mai puțin de 24 de ore a fost urmărit de aproape 500 000 de persoane. În 2 ore și 20 de minute, soții Navalnîi au povestit despre starea de sănătate a politicianului, cum a fost otrăvit opozantul rus, cum a fost acesta transportat în Germania, cât a costat tratamentul său, dar și despre situația social-politică din Federația Rusă.

Amintim că, pe 20 august, lui Alexei Navalnîi i s-a făcut rău în timpul unui zbor din orașul Tomsk spre Moscova. Politicianul a intrat în comă și a fost spitalizat de urgență în orașul Omsk. Peste două zile, el a fost transportat la Berlin. Pe 2 septembrie autoritățile din Berlin au declarat că Navalnîi ar fi fost otrăvit cu o substanță toxică din categoria „Noviciok”. Pe 7 septembrie, medicii l-au scos pe Navalnîi din coma indusă, iar pe 22 septembrie acesta a fost externat.

De cealaltă parte, medicii ruși au declarat că nu au depistat urme de „Noviciok” în organismul lui Navalnîi. Moscova a negat orice legătură cu incidentul.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: