Alexei Navalnîi a fost arestat imediat ce a aterizat la Moscova (VIDEO)
Full Article 2 minutes read

Alexei Navalnîi a fost arestat imediat ce a aterizat la Moscova (VIDEO)

Liderul opoziției anti-Putin din Rusia, Alexei Navalnîi, a revenit pe 17 ianuarie la Moscova, în ciuda faptului că autoritățile ruse au anunțat că îl vor aresta și posibil condamna la mai mulți ani de închisoare, conform Agerpres. Avionul a fost redirecționat și a aterizat pe alt aeroport moscovit, Șeremetievo, deși era programat să aterizeze pe Vnukovo. Acolo se adunaseră simpatizanți ai disidentului rus și poliția a făcut arestări.

Aleksei Navalnîi a fost reținut cu puțin timp în urmă la controlul de pașapoarte. Avocata acestuia a cerut să meargă cu el, dar a fost refuzată. Nici soției nu i-a fost dată permisiunea de a-l însoți. Aleksei Navalnîi și-a sărutat soția de rămas bun și a plecat cu polițiștii ruși.

Purtătoarea de cuvânt a lui Navalnîi a postat pe Twitter momentul reținerii disidentului rus:

„Nu mă tem, pentru că știu că am dreptate, știu că dosarele mele penale sunt fabricate, iar ceea ce mi s-a întâmplat sunt încercări de a mă speria și intimida. Voi trece de controlul de pașapoarte, voi ieșit din aeroport și voi merge acasă”, a spus el.

Presa rusă anunță că 53 de oameni, simpatizanți ai lui Navalnîi, au fost arestați pe aeroportul Vnukovo, unde trebuia să aterizeze inițial avionul cu disidentul rus. Sute de oameni au venit să demonstreze.

Amintim că după o tentativă de a fi asasinat cu agentul neurotoxic noviciok, Navalnîi s-a recuperat în Germania începând din august.

Critic dur al preşedintelui rus Vladimir Putin, Navalnîi şi-a anunţat miercuri decizia de a se întoarce din Germania în Rusia, spunând că îi este dor de Moscova şi că nu este interesat de ceea ce el a numit procesele fabricate împotriva sa. El a mai spus că nu a intenţionat niciodată să rămână în afara Rusiei, pentru că nu şi-a părăsit niciodată ţara de origine de bunăvoie şi că a ajuns în Germania „într-o cutie de resuscitare”.

Joi, serviciul penitenciar din Moscova a anunţat că va face totul pentru a-l aresta imediat ce va ajunge în Rusia, acuzându-l că nu a respectat condiţiile unei eliberări condiţionate după o condamnare la închisoare cu suspendare pentru delapidare, într-un caz din 2014 despre care Navalnîi spune că a fost fabricat.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: